IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRADAO VOZAČ IZ BIH: Orkanska bura survala kamion i prikolicu u provaliju… (foto)

Jak bočni udar vjetra je u provaliju survao kamion s poluprikolicom u Prizni kod Senja, pri čemu je u ponedjeljak poginuo 36- godišnji vozač iz Bosne i Hercegovine koji je tim dijelom Jadranske magistrale vozio uprkos zabrani vožnje za sve kategorije vozila zbog orkanskih udara vjetra…

SENJ: Hrvatske, Crna Hronika, Vijesti, petak, 14.01.2022…11: 32… STRADAO VOZAČ IZ BIH: Orkanska bura survala kamion i prikolicu u provaliju… (foto)

Ličko-senjska policija u petak je saopćila kako je uviđajem utvrđeno da je nakon udara vjetra vozač kamiona bh. registracija izgubio nadzor te se s kamionom prevrnuo na lijevi bok, probio zaštitnu ogradu i s ceste sletio u provaliju duboku sedam metara.

Uviđaj je proveden odmah nakon što se smirio orkanski vjetar jer se iz sigurnosnih razloga nije mogao obaviti ranije, prenosi Hina.

Ta je dionica Jadranske magistrale od Karlobaga do Senja u vrijeme nesreće bila zatvorena za saobraćaj, jer je od 9. januara u 22 sata bila na snazi “zabrana saobraćaja za sve kategorije vozila zbog orkanskih udara vjetra”.

Čitaj još:   Turski fudbaleri, podvrgnuti višesatnim kontrolama na Islandu... (foto)

Meteorološki zavod Hrvatske je za ponedjeljak i utorak objavio crveno upozorenje za područje Kvarnera, srednje i sjeverne Dalmacije i područje Velebitskog kanala.

Zbog orkanske bure i zimskih uvjeta nije bilo slobodnog puta za kamione sa prikolicama i tegljače sa poluprikolicama između unutrašnjosti i Dalmacije, a vozila su se iz saobraćaja isključivala na odmorištima.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more