IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Golubović više NEMA podršku BOŠNJAČKE STRANKE

Nakon skandaloznih izjava i pokušaja relativizacije zločina, odnosno, jasnog odbijanja da ukloni grafit sa imenom presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, aktuelni predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović više nema podršku Bošnjačke stranke, saopštio je portparol BS- a Adel Omeragić

“Svako ko na bilo koji način pokuša da relativizuje određeni zločin ili stane u zaštitu ratnog zločinca na bilo koji način, ne može imati podršku Bošnjačke stranke. Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović je svojim izjavama dodatno ugrozio multietnički sklad u ovom gradu. Ako je za Golubovića „urbana vrijednost“ grafit posvećen ratnom zločincu, onda smo mi i on na dijametralno suprotnim vrijednosnim i civilizacijskim stranama.

Aktuelni predsjednik Opštine Pljevlja je morao imati mnogo više senzibiliteta, kada je govorio o navodnim nacionalizmima u gradu, jer ne smije zaboraviti da je broj Bošnjaka u Pljevljima višestruko smanjen u posljednje tri decenije”, navodi Omeragić.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut...

Očekujemo da se sve demokratske i evropske snage na političkoj sceni u Crnoj Gori odgovorno odnesu prema ovakvim i sličnim izjavama i pojedincima, dodaje on.

“Zato je više nego jasno da je Crnoj Gori potrebno da se što prije vrati na kolosjek evropskih vrijednosti. Aktuelna Vlada svojim djelovanjem samo je dodatno doprinijela da danas imamo pojačanu etničku distancu, što se posebno osjeća u Pljevljima.

Retrogradna politika nema i ne može imati perspektivu u Crnoj Gori. Bošnjačka stranka nikada neće odustati od borbe za multietničko društvo, za građansku, antifašističku, evropsku i sekularnu Crnu Goru”, kazao je Omeragić.

izvor: Standard.me

PLJEVLJA: OKG SS IZVELA RITUAL ’’KRVI I TLA’’- Prisustvovali šef… 

Prema pouzdanim podacima portala Aktuelno šefu OKG SS P.P. ulazak Read more

PLJEVLJA: Palili na njivi, zapalili vikendicu… (foto)

Izgleda da apeli, vapaji i molbe Službe zaštite i spašavanja Read more