IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEDOMIR JOVANOVIĆ NAJAVLJUJE RASPLET NA BALKANU: „Dodik je gotov, politiku može voditi samo s medvjedima po Grmeču, Čović je sebi priznao da je ustaša…“ (foto, video)

Donosimo fragmente intervjua lidera LDP- a Čedomira Jovanovića…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, utorak, 18.01.2022… 08: 42… ČEDOMIR JOVANOVIĆ NAJAVLJUJE RASPLET NA BALKANU: „Dodik je gotov, politiku može voditi samo s medvjedima po Grmeču, Čović je sebi priznao da je ustaša…“ (foto, video)

Čedomir Jovanović, predsjednik LDP- a i savjetnik člana Predsjednitva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, gostovao je uživo u programu OBN televizije.

Jovanović je govorio o političkoj krizi u Bosni i Hercegovini, komentirao sastanak predsjednika Srbije Aleksandara Vučića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te izrazio pesimizam kada je u pitanju rješenje političke krize u BiH u izbornoj godini.

Čedomir Jovanović je kazao kako je Dodikovo vrijeme prošlo te kako je lider SNSD-a svoju političku sudbinu zapečatio glasanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te kako je rekao: „Dodik svoju politiku može voditi još samo na Grmeču s medvjedima“.

Za lidera HDZ- a BiH Dragana Čovića rekao je kako je sam priznao da je ustaša, upozorio da u zapadnom dijelu Mostara još uvijek imamo ulicu zloglasnog ustaškog ministra Mile Budaka, te kako Čović godinama ponavlja mantru o legitimnom predstavljanju, podsjetivši kako su na proteklim izborima HDZ-ovi predstavnici u vlasti izabrani srpskim glasovima.

Čitaj još:   SKANDAL U BiH: U Domu zdravlja priznali da su građanima dali VAKCINE PROTIV GRIPE UMJESTO PROTIV KORONE

Jovanović je ukazao na opasnost kojom Dodik i Čović pokušavaju razbiti Bosnu i Hercegovinu, ali i kako se nada da do novog rata u BiH neće doći, jer smatra da se vrijeme iz aprila 1992. neće ponoviti.

Za opoziciju u bh. entitetu Republika Srpska Jovanović kaže kako je dobro što nisu glasali za pogubne odluke u NSRS-u koje je nazvao katastrofalnim po srpski narod u BiH.

Jovanović je osudio dolazak delegacije Vlade Republike Srbije na proslavu neustavnog Dana Republike Srpske i poručio kako bh. pravosudne institucije drže ključ za rješavanje političke krize u BiH i odlazak političara koji žele razbiti Bosnu i Hercegovinu.

izvor (SB)

BRAVO- Gradski prevoz u Njemačkoj skoro pa za džabe… (foto, video)

Njemačka vlada reaguje na rusku invaziju u Ukrajini, koja je Read more

HIT NA MREŽAMA: DIVLJE SVINJE POJELE KOKAIN- SKUPİ NEKI ČVARCI… (foto)

Zanimljiv oglas se prosirio putem društvenih mreža- Neko jako harizmatican Read more