IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA IGOR Golubović: Neću podnijeti ostavku, ne osjećam nikakvu partijsku odgovornost… (foto, video)

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović (DPS) u izjavi za Standard je kazao da neće podnijeti ostavku ili svojevoljno istupiti iz Demokratske partije socijalista, jer smatra da za to nema razloga…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, utorak, 18.01.2022… 09: 42… PLJEVLJA IGOR Golubović: Neću podnijeti ostavku, ne osjećam nikakvu partijsku odgovornost… (foto, video)

Podsjetimo, nakon intervjua koji je dao za podgoričku Gradsku televiziju, u kojem, kako prenosi ta televizija Golubović kaže da “svi grafiti u Pljevljima niti su prekrečeni, niti će biti prekrečeni”, oglasili su se iz vrha DPS-a tražeći ostavku Golubovića.

Upitan da li je prethodnih dana razgovarao sa nekim iz DPS-a i šta će biti sa njihovom najavom da će pokrenuti proces njegovog isključenja iz te partije, odnosno da li će to možda sam učiniti, Golubović je kazao da će o tome raspravljati naredne sedmice.

Ja apsolutno neću sam učiniti ništa po tom pitanju jer nijesam ništa loše uradio, odnosno nema nikakvog razloga za tim po mom razumijevanju stvari. Naravno da sam se čuo sa partijskim kolegama i drugovima iz partije, razgovarali smo o situaciji u kojoj se sad nalazimo i siguran sam da ćemo naredne nedjelje na opštinskom odboru ili na nekom od organa partije imati raspravu o tome”, odgovorio je Golubović.

Na to šta očekuje nakon rasprave, da li iznalaženje rješenja i kompromis ili neki radikalan potez, on ističe da ne razmišlja o tome.

Čitaj još:   DRITAN Abazović planira da dodijeli još par stotina državljanstava, jer su „zahtjevi u proceduri“... (foto, video)

Ne znam šta su najavljivali radikalno osim ovoga što ste i vi rekli, ali apsolutno ne osjećam nikakvu partijsku odgovornost koja me dovela u situaciju da razmišljam o tome da postoji razlog da ja budem isključen iz partije”, kazao je Golubović u izjavi za Standard.

Upitan da da komentar u odnosu na njegovu izjavu koja je izazvala pozornost i buku javnosti, Golubović kaže da su njegove izjave izvučene iz konteksta.

Moj komentar nije izazvao buku. Buku su izazvali novinski natpisi i tumačenje onoga što sam ja rekao i izvlačenje iz konteksta nekih mojih izjava datih podgoričkoj lokanoj televiziji. Apsolutno sve to što je ona rekla ne stoji, ja sam to demantovao i rekao šta mislim i po pitanju Ratka Mladića i po pitanju grafita i svako normalan je to shvatio na pravi način”, zaključio je Golubović.

Mediji su u prethodnom periodu izvještavali o događajima u Pljevljima, naročito onima koji podižu nacionalne tenzije i izazivaju netrpeljivost, među kojima je i iscrtavanje grafita osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Kako prenosi Gradska TV Golubović je kazao da “svi grafiti u Pljevljima niti su prekrečeni, niti će biti prekrečeni. Pljevlja su urbani grad, a jedno od urbanih obilježja gradova je izražavanje volje grafitima, muralima i takvim stvarima”.

Golubović je ustvrdio da je Opština odmah po ispisivanju imena Ratka Mladića na fasadi komunalnog preduzeća izdala nalog za uklanjanje imena tog osuđenog ratnog zločinca. Međutim, da to, kako je kazao, nije bilo moguće realizovati odmah, zbog hladnoće.

Čitaj još:   ŽESTOKO BOMBARDOVANJE Kijeva: Razbijena grupa ruskih diverzanata u Kijevu i Novohrad- Volinskom... (foro, video)

“Ne znam da li vi u Podgorici znate, ali mi u Pljevljima tokom zime imamo temperaturne minuse. I kada je minus, onda se zaledi farba kojom treba nešto da se prekreči”, kazao je Golubović za Gradsku televiziju…

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more