IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZVANIČNO Potpisao 31 poslanik: URA podnijela inicijativu za smjenu Vlade… (foto, foto)

Ako se utvrdi da ova vlada nema podršku, ponudili su koncept manjinske vlade bez DPS- a i DF- a svim poslanicima…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda, 19.01.2022… 13: 52… ZVANIČNO Potpisao 31 poslanik: URA podnijela inicijativu za smjenu Vlade… (foto, foto)

Građanski pokret URA neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU i već danas je u skupštinsku proceduru uputila inicijativu na osnovu koje će se vidjeti da li aktuelna Vlada ima podršku većine poslanika, saopšteno je iz URE.

Inicijativa nakon zahtjeva

Ovo je prije svega i test da li koncept manjinske vlade koju su, kako kažu, predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu.

 “Ono što je bilo očekivano jeste da nakon izglasavanja interpelacije trima ministarima i sam premijer pokrene proceduru kojom bi se pokrenulo pitanje povjerenja Vladi, ali pošto se to nije desilo, smatramo da se to pitanje mora riješiti”, navodi se u saopštenju. 

Interpelacijom ministara, kako navode, u stvari se i pokazalo da ova Vlada nema podršku poslanika u parlamentu i to ne zbog URE.

Čitaj još:   EDIS SNIMLJEN KAKO SE MOLI ALLAHU Dž.š: Žestoka svađa izbila zbog toga...

“ Stoga se ne možemo praviti da se ništa ne događa i da procesi nijesu blokirani. Crna Gora i njen politički život više ne mogu da izdrže status kvo“, kažu iz URE.

 Ako se utvrdi da ova vlada nema podršku, ponudili su koncept manjinske vlade bez DPS-a i DF-a svim poslanicima.

“I nadamo se da će se velika većina parlamenta prema tome odnijeti odgovorno i podržati takav koncept”, zaključili su iz te partije.

Inicijativa je uslijedila nakon što je koalicija „Crno na bijelo“ zatražila formiranje manjinske vlade koju neće činiti Demokratska partija socijalista i Demokratski front.

Podsjetimo, inicijativa je validna ako je potpiše 27 poslanika.

izvor rtcg.me

BRAVO- Gradski prevoz u Njemačkoj skoro pa za džabe… (foto, video)

Njemačka vlada reaguje na rusku invaziju u Ukrajini, koja je Read more

HIT NA MREŽAMA: DIVLJE SVINJE POJELE KOKAIN- SKUPİ NEKI ČVARCI… (foto)

Zanimljiv oglas se prosirio putem društvenih mreža- Neko jako harizmatican Read more