IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Uviđaj na mjestu ubistva navijača FK Sarajevo završen, policija traga za počiniocima… (foto, video)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa drugim policijskim agencijama tragaju za počiniocem sinoćnjeg ubistva Kenina Lukača (1994) u naselju Pofalići…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti petak, 21.01…10: 32… SARAJEVO: Uviđaj na mjestu ubistva navijača FK Sarajevo završen, policija traga za počiniocima… (foto, video)

Uviđaj na mjestu događaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo je završen. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela ubistvo iz člana 166 KZ FBIH, identifikaciji i pronalasku izvršilaca – kazao je za Faktor gladnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, te dodao:

– U cilju interesa istrage i rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi s izvršenjem krivičnog djela, te pronalaska osoba koje se dovode u vezu sa istim, u ovom momentu ne možemo dati više informacija.

Lukač je, kako je rečeno Faktoru iz više izvora, bio najbolji prijatelj Mehmeda Ramića Meše, koji je nedavno ubijen u sačekuši na raskrsnici u naselju Pofalići.

Čitaj još:   SARAJEVO: Dojava o bombi i u zgradi CIK- a BiH, evakuacija u toku- OTKAZANA SJEDNICA... (foto)

Ubistvo se dogodilo ispred porodične kuće ranije ubijenog Ramića.

Po svemu sudeći, radi se o nastavku obračuna u kojem je ubijen Ramić, a prema nezvaničnim informacijama ubijeni Lukač ranije jučer imao je okršaj sa osobama bliskim Adelu Kabašu, zvanom Dasta, koji je osumnjičen za ubistvo Ramića i trenutno je u bjekstvu. Za njim je raspisana Interpolova potjernica.

Podsjetimo, nakon fatalne pucnjave u kojoj je život izgubio Ramić, uhapšen je Amel Jašarević, zvani Šaja, koji se također tereti za ubistvo, a naknadno su uhapšeni i Edvin Imamović, kojeg terete za pomoć prilikom ubistva, te Igor Zuko, koji je osumnjičen za pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

Svima je Kantonalni sud u Sarajevu odredio pritvor.

Istovremeno, zatraženo je raspisivanje međunarodne potjernice za Kabašem (ranije Murtović), a koji je pobjegao iste noći nakon ubistva Ramića prema granici sa Crnom Gorom, gdje se pretpostavlja da je prebjegao.

izvor faktor.ba

Čitaj još:   SARAJEVO: Godišnjica masakra kod Gradske tržnice...
PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

SARAJEVO BOJKOT: HDZ i Klub Hrvata poteže pitanje VITALNOG NACIONALNOG INTERESA…

Izjašnjavanje o navedenom zakonu bi trebalo biti po hitnoj proceduri, Read more