IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREBA ZNATI: Kako je Ana Brnabić pozelenila preko noći… (foto, video)

Da ste se jutros probudili u Srbiji sa amnezijom, vjerovatno biste pomislili da je Ana iz Jovankine vile najveći ekološki aktivista u Srbiji i da joj iz ruku ne ispada zeleni barjak…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti petak, 21.01…00: 32… TREBA ZNATI: Kako je Ana Brnabić pozelenila preko noći… (foto, video)

Praktično svi režimski mediji slavodobitno su uskliknuli kako je premijerka Ana Brnabić danas odlučno rekla “doviđenja” kompaniji Rio Tinto. 

Dočekasmo i to. Danas je zvanično raskinuta saradnja sa Rio Tintom. Dobra vijest, zaista.

Odluku nam je obrazlagala ljutita Ana, sticajem okolonosti premijerka Srbije, koja ni ovog puta nije propustila priliku da naglasi da su oni koji protestuju mjesecima unazad zapravo nepismeni lažovi koji ni ne znaju šta znači ekologija i da bi trebalo svi da budemo zahvalni Bogu, onom sa Andrićevog venca, što nam je na mesto predsednice vlade instalirao ekološki osvešćenu osobu.

I tačno da ne znate ko je Ana Brnabić, da se ne sjećate šta je ranije govorila i da joj, na kraju krajeva, verujete, bili biste zadivljeni njenom odlučnošću da deportuje Rio Tinto tamo odakle su nedavno deportovali Novaka Đokovića.

Tužna i nervozna premijerka objasnila nam je na današnoj konferenciji da ona nije ni imala dovoljno informacija o projektu “Jadar”, kao ni Vlada Srbije i da je to jedan od razloga zašto raskidaju sa njima.

Čitaj još:   KOD NAS ETO "PRAVE ZIME NEMA SVE DO...": Meteorolog Sladić, govorio o vremenskim prilikama... (foto, video)

Izgleda da nisu bili dobro obavešteni.

Neko sa pamćenjem zlatne ribice verovatno bi poverovao njenim rečima i sasvim sigurno se ne bi setio da je za taj projekat upravo premijerka najviše lobirala, dok je vukla za rukave direktore Rio Tinta po Londonu, i da je upravo njena vlada dala najviše dozvola ovoj kompaniji.

Čak i da joj poverujemo da ona zaista nije imala dovoljno informacija o “Jadru”, ne ukazuje li to na još dublji problem- da Vladom Srbije upravlja osoba koja je u potpunosti nesposobna i koja je na ko zna koliko dokumenata stavila svoj potpis bez da se prethodno informisala šta uopšte potpisuje.

Nije li to, u najmanju ruku za ostavku, ako već nema prostora za krivičnu odgovornost?

I da se razumemo, nije Ana nervozna zato što je zabrinuta za ekološku budućnost zemlje u kojoj formalno ima najodgovorniju funkciju, već samo i isključivo zbog izbora koji nam se približavaju.

Brnabić vrlo dobro zna da joj ljudi ne veruju čak i kad zvanično raskida sa Rio Tintom. I te kako je ona svjesna sumnji građana koji su mnogo puta svedočili njenim i podvalama njenog gazde. Ne bi im bilo prvi put da prodaju narodu “fintu” kako bi spustili tenzije uoči izbora, ali čini se da isti taj narod ovog puta ne grize mamac.

Čitaj još:   SJENICA: ZNA SE IME UBICE, Dinel Papić, je pucao na Asmira i Almira Metovića...

To je uzrok nervoze u Aninom ponašanju i razlog zašto ona menja boje. I nemojte sumnjati u to da će ona biti sve zelenija kako se budu primicali izbori. A da li će joj proći ta podvala zavisi od toga da li ćemo mi tog 3. aprila imati pamćenje zlatne ribice.

izvor Nova.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more