IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS i Vapaj korisnika: Ovo nije dom za njegu, već za umiranje… (foto)

Situacija je sve gora. Evo nakon novogodišnjih praznika, oko pedeset nas je u izolaciji, jer se pojavio virus, a do toga je došlo jer su dozvoljavali posjete, pa su se svi sjatili, međutim, to nije ono najgore…

PROKUPLJE: Srbija, Crna Hronika, vijesti petak, 21.01.2022… 19: 32… UŽAS i Vapaj korisnika: Ovo nije dom za njegu, već za umiranje… (foto)

Korisnici Doma za smeštaj i njegu starih lica u Prokuplju pokrenuli su isti peticiju kojom traže da se vrati nekadašnji isti direktor Vlado Zečević i poboljšaju uslovi u Domu, jer kako kažu ovo nije ustanova za negu starih lica, već dom za umiranje.

Kako tvrde, otkako je direktorka Ana Radojević otišla je ista na trudničko bolovanje, nastao je pravi haos, a lice koje je ovlašćeno, Marina Glišić ne vodi računa o korisnicima i situacija je sve gora.

U Domu starih u Prokuplju uputili su nas na nadležno ministarstvo i Grad Prokuplje, jer kako kažu, nemaju dozvolu da daju izjave.

Situacija je sve gora. Evo nakon novogodišnjih praznika, oko pedeset nas je u izolaciji, jer se pojavio virus, a do toga je došlo jer su dozvoljavali pojsete, pa su se svi sjatili. Međutim, to nije ono najgore. O korisnicima niko ne vodi računa, posebno o onima koji su nepokretni, dementni i koji su bukvalno kao u zatvoru na trećem spratu. Stanje je katastrofalno- kaže jedan od tih korisnika.

Čitaj još:   Europol razbio dio Balkanskog kartela: Voćarska kompanija, bila paravan za transport kokaina u EU... (foto)

On dodaje da je zbog nemara zaposlenih imao ogromnih zdravstvenih problema i pravdu planira da potraži na sudu. Primer za to je i virus koji se pojavio, pa su u izolaciji, iako im nije rečeno da li je u pitanju kovid- 19 ili nešto drugo.

– Počeli smo sa prikupljanjem potpisa da nam se vrati nekadašnji direktor Vlado Zečević, on je savjesno obavljao svoj posao i uputićemo ministarki Dariji Kisić Tepavčević, kao i lokalnoj samoupravi. Vidite, situacija je eto strašna, svakoga dana umiru korisnici, a nemar kojim se odnose prema nama nije dostojan čoveka- dodaje naš sagovornik.

Dodaje da je već odlučio da pređe u drugi dom, koji jeste malo skuplji, ali su u njemu normalni uslovi. Ipak, njemu je lakše, jer može da bira, ali pita se šta je sa onima koji nemaju dovoljne penzije da mogu da odu u neku drugu ustanovu.

Odgovorno lice Marina Glišić nije želela da nam odgovori na pitanja, kao ni gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, kojem smo poslali SMS poruku.

Ovo nije prvi put da se korisnici domova iz Srbije žale na loše uslove u kojima su smešteni. Primera radi, mjesecima se govorilo o kruševačkom domu za stara lica, o čemu je Direktno.rs već pisao i uslovima u kojima borave korisnici. Čak su urađene i vanredne kontrole, ali je na kraju sve stavljeno “ispod tepiha”.

Čitaj još:   IVAN Vuković: Kao da BRUKA nije dovoljna, školu će otvoriti PREMIJER koji donatore proglašava kriminalcima...

izvor Direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more