IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Snijeg na Bosforu donio probleme, ali i radost najmlađima i brojnim turistima… (foto, video)

BEOJNE turističke destinacije Istanbula kao što su kula Galata, Plava džamija, Velika džamija Aja Sofija i Trg “Sultanahmet“ prekrivene su VELIKIM snijegom…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 26.01.2022… 00: 32…  ISTANBUL: Snijeg na Bosforu donio probleme, ali i radost najmlađima i brojnim turistima… (foto, video)

Obilne snježne padavina u Istanbulu u Republici Turkiye izazvale su probleme u saobraćaju, ali i radost najmlađih i odraslih ljubitelja snijega, javlja dopisnik regionalnoh portala iBalkan.net.

Obilne snježne padavine, koje su meteorolozi proteklih dana i najavili, Istanbul su pogodile u ponedjeljak, naročito zapadne dijelove najmnogoljudnijeg grada u Turkiye.

U nekim dijelovima grada izmjereno je više od 85 centimetara snježnog pokrivača, što je izazvalo probleme u saobraćaju.

Dok su vozači u utorak morali čistiti automobile od snijega, drugi su uživali u pecanju, neki u šetnji, a najmlađi u sankanju, pravljenju snješka i grudvanju.

Čitaj još:   KAO SIVI SOKO: Milo Đukanović uočio grešku u nazivu, vratio Skupštini Crne Gore izmjene Zakona o predsjedniku...

Poznate turističke destinacije Istanbula kao što su kula Galata, Plava džamija, Velika džamija Aja Sofija i Trg “Sultanahmet“ prekrivene su snijegom, a jedna mediska ekipa dronom je snimila jedinstvene pejzaže grada.

izvor iBalkan.net / agencije AA

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more