IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOK TRAJU PREGOVORI: Snajperista ubio ruskog generala uslijed žestokih borbi u Ukrajini… (foto, video)

Britanski ministar obrane Ben Wallace je u Tallinnu pozvao ruskog predsjednika Vladimira Putina, čije su snage ušle u Ukrajinu, da ‘prekine to što čini’, ocijenivši da ‘još nije kasno'…

TALIN: Svijet, Crna Hronika , vijesti, četvrtak, 03. 03. 2022… 17: 42… DOK TRAJU PREGOVORI: Snajperista ubio ruskog generala uslijed žestokih borbi u Ukrajini… (foto, video)

Osmi je dan ruske agresije na Ukrajinu. Razvoj događaja u Ukrajini pratite iz minuta u minutu na portalu iBalkan.net

Ruski general Andrej Sukovetskij poginuo je jučer uslijed žestokih borbi u Ukrajini, a kako je objavilo više ruskih i ukrajinskih medija, te prenio Daily Mail general je stradao od snajperskog metka ukrajinskog vojnika.

“Svi Ukrajinci, veliki ste heroji! Danas štitite cijeli svijet! Ja sam Ukrajinac i ponosan sam na to! Ponosan sam na sve naše ljude. Niko nije vjerovao da ćemo se uspjeti oduprijeti Rusima! Niko u cijelom svijetu, niko u Rusiji, nitko na Zapadu, nije vjerovao da ćemo se cijelu sedmicu uspješno odupirati ruskoj invaziji.

Čitaj još:   SARAJEVO: Zapaljena tri auta, VATRA UHVATILA I VOZILA NA PARKINGU...(video)

Danas gotovo 90 posto Ukrajinaca vjeruje da ćemo uspjeti izdržati rusku invaziju. Do 24. februara, tako je mislilo samo 2/3 Ukrajinaca”, rekao je on između ostalog.

Sky News piše kako traje borba za najveću europsku nuklearnu elektranu. Gradonačelnik Energodara Dmitro Orlov, gdje se nalazi najveći europski nuklearni pogon, rekao je da su ruske snage na rubu grada i da se ukrajinske trupe bore da ga odbrane…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more