Crna Gora

NELA Savković Vukčević: JOANIKIJE PRIZIVA RAT U CRNU GORU…

Dok se svijet divi Ukrajini koja hrabro brani svoju suverenost i poredi je sa junačkom Crnom Gorom, mitropolit Srpske crkve u Crnoj Gori, Joanikije, izvlači paralele po svom velikodržavnom programu, kazala je Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore.

“Za njega, “zavade” među narodom donijeli su “svjetski mešetari”, a mirotvorci su propovjednici Joanikijevih vizija i namjera. Sjećamo ih se iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, ali i Drugog svjetskog rata i 1918”, ističe Savković Vukčević.

Kako je poručila mitropolitu Joanikiju, podjele u Crnoj Gori stvorila je velikosrpska politika i Crkva Srbije, koju on predstavlja.

“Govoreći kako je Crna Gora projektovana da bude “mala Ukrajina”, a podržavajući Putina, Vi prizivate rat u našu državu. Sa koje to pozicije uopšte govorite o Crnoj Gori? Politička nije, jer je crkva odvojena od države, a svojom suštinom nije ni duhovnička.

Ako pravoslavlje ima, kao što kažete, istinu, pravdu, čovještvo, zašto ste se ustoličili po zakonima sile, kao niko u istoriji hrišćanstva, vojnim helikopterom i desantom, u pratnji oružja, uz šok bombe i suzavac?

Umjesto što bez kredibiliteta teoretišete o ljepoti pravoslavlja, pređite na djela – odstupite pred građanima koji Vas ne žele, pred državom koju ne priznajete, pred svijetom koji Vas je, najzad, spoznao. To će biti istinski doprinos miru”, zaključila je Savković Vukčević.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

JELENA Karleuša uputila “izvinjenje” nakon izjave o Crnoj Gori: Nismo braća… (foto)

Nastup srpske pjevačice u Podgorici otkazan zbog govora mržnje... PODGORICA- BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda,…

2 sata ago

PODGORICA: Prekinuta sjednica Skupštine CRNE GORE, obezbjeđenje reagovalo zbog verbalnog sukoba VASILIJA Čarapića i NERMINA Abdića… (foto, video)

Prema našim nezvaničnim saznanjima, sjutra će, uoči premijerskog sata, biti održan kolegijum na kojem će…

2 sata ago

ALEKSANDRA Vuković Kuč: JELENA Nedović, da se IZVINI- PES- u, više ne vjerujemo ni u šta što kažu… (foto, video)

Aleksandra Vuković Kuč (DPS) pozvala je poslanicu Evrope sad Jelenu da se izvini javnosti, Sjedinjenim…

3 sata ago

KENANA Strujić- Harbić ispravila MOMČILA Lekovića: Krštenicu ne mora da ima najmanje petina građana Crne Gore… (foto, video)

Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić- Harbić reagovala je mreži X na izjavu poslanika Demokrata Momčilo…

4 sata ago

SANEL Kajan- “UPOZORAVA na HRVATSKI BARBARIZAM”: Bošnjaci u Mostaru u opasnosti, ostavili pogrebne vijence, svijeće i smrtovnice na kojima su ožalošćene “BALIJE”… (foto, video)

Zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanel Kajan objavio je na društvenim mrežama uznemirujuće fotografije…

4 sata ago

This website uses cookies.