IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS- DESETINE POVRIJEĐENIH: LančanI sudar 18 vozila u tunelu ispod planine Bolu, 250 km od Istanbula… (foto, video)

Na mjesto nesreće stigle su brojne ekipe policije, hitne pomoći, žandarmerije, vatrogasci i druge službe, zbog nesreće zatvorena je putna komunikacija iz Bolua prema Istanbulu…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, nedelja, 20. 03… 17: 38… UŽAS DESETINE POVRIJEĐENIH: LančanI sudar 18 vozila u tunelu ispod planine Bolu, 250 km od Istanbula… (foto, video)

Do saobraćane nesreće došlo je u tunelu koji prolazi ispod planine Bolu, oko 250 kilometara istočno od Istanbula

U Turkiye 30 povrijeđenih u lančanom sudaru 18 vozila

Najmanje 30 osoba povrijeđeno je u lančanom sudaru 18 vozila u sjevernom turskom gradu Boluu, oko 250 kilometara istočno od Istanbula, javlja Anadolu Agency (AA).

Do saobraćane nesreće došlo je u tunelu koji prolazi ispod planine Bolu, a u lančanom sudaru učestvovali su šleper, kamion, autobus i manja vozila.

Na mjesto nesreće stigle su brojne ekipe policije, hitne pomoći, žandarmerije, vatrogasci i druge službe. Zbog nesreće zatvorena je putna komunikacija iz Bolua prema Istanbulu.

Čitaj još:   ISTANBUL: Mjere protiv COVID- 19, nova ograničenje kretanja od 4 dana širom Turske... (foto)

Guverner grada Bolu Ahmet Umit kazao je kako još uvijek nema informacija o smrtno stradalim u nesreći.

“U nesreći je učestvovalo ukupno 18 vozila, povrijeđeno je oko 30 osoba. Do sada nismo dobili vijest o smrtnim slučajevima, nadam se da i nećemo. Spasilačke službe su na terenu”, rekao je Umit.

izvor agencije