IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDRA Vuković: DPS podnio krivične prijave zbog događaja u kotorskom parlamentu…

“Pored činjenice da je predsjednik Opštine Kotor još ranije izgubio povjerenje dijela poslanika, važno je reći da nijedno od troje odbornika nije obavijestilo partiju o potezu koji su planirali da naprave”, kazala je Vuković.

DPS je, kako je kazala poslanica Vuković, dao maksimalan doprinos u procesu tranzicije vlasti, kako državne, tako i lokalne, zbog čega su im dešavanja u lokalnom parlamentu neprihvatljiva.

Vuković podsjeća da je na sjednici kamerama zabilježen snimak, na kojem se vidi kako jedan od odbjeglih odbornika DPS-a dobija instrukcije da glasa u svoje, ali i u ime tri odbornika koji nijesu bili u sali

“Demokratska partija socijalista podnijela krivične prijave zbog tog događaja u kotorskom parlamentu”, kazala je Vuković.

Kako je dodala, posljednji događaji u Kotoru i Ulcinju nameću pitanje da li je to demokratija 21. vijeka.

“Otvoreno gaženje ustava u Kotoru može imati dalekosežne posljedice po demokratiju u Crnoj Gori, a isto se može reći i za izbbore u Ulcinju”, poručila je Vuković.

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković: Nikšić ovu ofanzivu zla nije zaslužio... (foto, video)

Upitana da prokomentariše formiranje manjinske Vlade, Vuković je istakla da je DPS dao sve od sebe da se stabilizuje politička situacija u Crnoj Gori.

“Očekujemo da Vlada bude uskoro formirana, jer ne moramo govoriti o tome koliko je neophodna u ovom momentu”, poručila je Vuković.

Poručila je i da je DPS postavila samo četiri uslova i to se ne može nazvati uslovljanje, jer su oni u interesu našeg društva.

Uskoro opširnije…

izvor: analitika.me

DPS: Nastaviti zaustavljenu rekonstrukciju puteva u Pljevljima… (foto)

U Pljevljima stali svi važniji infrastrukturni projekti izuzev onih koji Read more

DPS: Imenovanje Šukovića osveta našoj partiji… (foto, video)

Imenovanje Predraga Šukovića, osobe koja je pravosnažno osuđena zbog prijetnji Read more