IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković i DIJASPORA u Čikagu: CRNOJ GORI NIJE MJESTO u Otvorenom Balkanu već u EVROPSKOJ UNIJI… (foto)

Na poziv crnogorske dijaspore u Americi, udruženja ,,Rumija” u Čikagu, poslanica SDP- a Draginja Vuksanović Stanković govorila je sinoć na svečanoj ceremoniji, a povodom obilježavanja predstojećeg Dana nezavisnosti Crne Gore. Sa skupa je poručeno da Crna Gora kao građanska i multietnička država, ostaje čvrsto na evroatlanskom i putu evropskih integracija sa ciljem što bržeg učlanjenja u EU.

U Crnoj Gori nema i ne smije biti mjesta daljih podjela i sprovođenja kleronacionalističke politike koja je u prethodnom periodu urušavavala institucije sistema i tekovine građanske Crne Gore. Očekuje se od nove Vlade da konačno stavi tačku na politiku  koja dijeli crnogorsko društvo.

1) Cg nije mjesto u Otvorenom Balkanu već u EU;

2) Sve vjerske zajednice u Cg moraju imati jednak tretman

3) crnogorska Dojaspora snažno osuđuje agresiju Rusije na Ukrajinu.

Poslanica Drginja Vuksanović Stanković je poručila da su naši iseljenici u Crnoj Gori SVOJI NA SVOME i da im niko i nikad ne može oduzeti pravo glasa u sopstvenoj državi.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: KOVAČEVIĆ JE URIN GRADONAČELNIK...

Poslata je zajednička poruka, da se  glasova crnogorske dijaspore očito plaše oni koji pokušavaju da satru Crnu Goru i sve njene vrijednosti. Ali ljubav i snaga koju šalje crnogorska dijaspora i sve ono što za svoju domovinu rade naši iseljenici je vrijednost  koju će Crna Gora znati da čuva i morati da sačuva.

Naša dijaspora su naši najbolji ambasadori širom svijeta. I hvala im što su u teškim trenucima znali da sačuvaju čast i obraz naše Crne Gore, poručila je poslanica Vuksanović Stanković .Obraćanje je završeno poklikom svih– DA JE VJEČNA CRNA GORA!

izvor: agencije

DRAGINJA Vuksanović Stanković: SDP će predložiti da se FEMICID tretira kao KRIVIČNO DJELO…

Crnogorska javnost danas je ponovo svjedočila femicidu kao najekstremnijem obliku Read more

ZBOG PRIJETNJI DRAGINJA Vuksanović- Stanković pod ZAŠTITOM POLICIJE od 24- sata…

Ispostavilo se da su prijetnje Vuksanović-Stanković takve prirode da je Read more