IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Dijaspora sačuvala ČAST i OBRAZ CRNE GORE, ne pristaje da im se oduzme pravo glasa… (foto)

Crnogorski iseljenici poručuju da su oni u Crnoj Gori svoji na svome i da neće pristati da im se oduzme pravo glasa. Kažu i da ne nasijedaju na priču “niko vam neće oduzeti drzavljanstvo”.

Državljanstvo je jedno, a pravo glasa drugo, i idu jedno uz drugo.

Ovo su poruke koje su, kako je ona kazala za CdM, iseljenici saopštili poslanici Socijaledemokratske partije Draginji Vuksanović Stanković, koja na poziv crnogorske dijaspore u Americi, udruženja ”Rumija” iz Čikaga, boravi u SAD- u.

Osim ovih poruka, još jedna se kao zahtjev izdvaja.

Prema riječima Vuksanović Stanković, iseljenici traže da se Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi vrati ono što joj je oteto.

Poslanica SDP- a za CdM navodi crnogorski iseljenici žele da se radi dodatno na jačanju veze i građenju mostova matične države sa dijasporom.

“I ne samo to. Jasni su da treba raditi na jačanju identiteta crnogorske države i njenog građanski sekularnog karaktera. Jaka država je preduslov za jaču ekonomiju, čime bi se smanjio odlazak mladih iz Crne Gore, a bolji ekonomski položaj bi smanjio podjele u društvu”, ističe Vuksanović Stanković.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković PORUČILA VUČIĆU: "Nikad neću biti SLUGA I VAZAL zvaničnoj politici SRBIJE"

Prema njenim riječima, u direktnom kontaktu sa ljudima u dijaspori, jedan od konkretnih poruka jeste da treba zatvoriti pitanje Otvorenog Balkana.

“Taj projekat je neprihvatljiv dijaspori, jer smatraju da je to drugo ime za SRPSKI SVET. Crna Gora je suverena država i njoj je mjesto u EU, i nikad ne može biti dio bilo kakvih velikodržavnih projekata”, ističe Vuksanović Stanković u izjavi za CdM.

Sagovornica CdM- a je kazala da iseljenici poručuju da se jasno i nedvosmisleno mora osuditi ruska agresija na Ukrajinu.

Vuksanović Stanković je poručila da su crnogorski iseljenici naš najbolji ambasadori širom svijeta.

“I hvala im što su u teškim trenucima znali da sačuvaju čast i obraz naše Crne Gore”, kazala je poslanica Vuksanović Stanković (Miraš Dušević)

izvor: CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more