IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PERIŠ MATEJEV OTAC U SUZAMA: Moj sin je svoju priču na ovoj zemlji završio… (foto, video)

“ČEKALI smo vijest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jest, bolna, nikakva, teška”, kazao je za HRT Nenad Periš nakon što ga je srpski MUP izvijestio da je u Dunavu nađeno tijelo muškarca čija odjeća odgovara opisu odjeće u koju je bio odjeven njegov sin Matej koji je nestao u Beogradu 30. prosinca 2021.

– Pozvala me srpska policija i rekla da je ribar pronašao tijelo nizvodno od Pančevačkog mosta i da na sebi ima odjeću koja po boji odgovara boji koju je imao Matej u trenutku nestanka. Dok se ne sprovede DNK analiza, ne može se sa sigurnošću tvrditi da se radi o Mateju, ali po svemu ovome vrlo je velika vjerovatnoća da je tako. To bi bio kraj potrage, ako je istina, a mislim da jeste – izjavio je Nenad za HRT, pa dodao:

“Kao što sam govorio, moram biti spreman na sve to. Možda će nekome biti čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a vjerujte mi da je strašno teško, čovjek mora imati nadu. Mene moja vjera uči da nada uvijek postoji. Iako se rastanak dogodio, nada da ćemo se ponovno sresti nikad neće prestati biti tu, rekao je Nenad Periš. Također je zahvalio svima koji su pomogli da se istina pronađe.

Čitaj još:   NAKON MISE, POTRESNO OBRAĆANJE OCA MATEJA PERIŠA: "Hvala, Beograde, idem kući sa svojim sinom"...

– Ovo nije kraj, moramo ići naprijed svi zajedno i ponovo ćemo se sresti uz molitvu.

On je dodao da, kada završi neke formalnosti, kreće za Beograd.

– U toku današnjeg dana ili najkasnije sutra će sigurno stići rezultati DNK analize. Kad sam bio u Beogradu ja sam već ostavio svoje uzorke, tako da imaju sve što je potrebno.

Izmučeni čovjek nije mogao da zadrži suze…

– Istina je istina i ona se ne može mijenjati. Mogu samo reći “Bogu hvala da je kraj ovom čekanju”. Naravno da je to teško prihvatiti. To je nevjerovatno bolno, ali kažem, pogled naprijed. Digni pogled i prihvati Božju volju. Matej je tu sa mnom i uvijek će biti. Da, pet mjeseci kasnije. Ono što mi je rekla kći: “Tata, otiđi po Mateja, dovedi ga kući”. To ću napraviti u ova dva, tri dana. On je s nama i uvijek će biti s nama”, poručio je potreseni Nenad Periš.

izvor: index.hr

BEOGRAD: Radnici Fijata blokirali autoput u oba smera kod Sava centra… (foto, video)

Okupljeni radnici i pored veoma teške situacije ističu da očekuju Read more