IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK U NOVOM PAZARU: Pojavila se navodno treća supruga MUFTIJE Zukorlića- BELKISA Crnovršanin…

Srbijanski tabloidi objavili su tvrdnje da je potpredsjednik Skupštine Srbije, lider Stranke pravde i pomirenja i bivši sandžački muftija, rahmetli Muamer ef. Zukorlić, navodno imao i treću suprugu!

Kako nezvanično saznaje Kurir, riječ je o novopazarskoj novinarki Belkisi Crnovršanin (31), te da se ona “pojavila u Mešihatu Islamske zajednice s papirima da su bili vjenčani po šerijatskim zakonima i sa zahtjevom da dobije svoj dio nasljedstva”.

Javna je tajna da je Zukorlić bio u vezi i s Belkisom. To je cijeli Novi Pazar znao. Međutim, po gradu se odavno pričalo i da ju je tajno oženio, posumnjalo se i da je to možda uradio u Istanbulu, te da je ona zapravo bila njegova treća žena po šerijatu.

A malo pošto je Zukorlić umro, Belkisa se pojavila u Mešihatu Islamske zajednice u Novom Pazaru tražeći svoja prava. Navodno je imala papire koji dokazuju da je bila šerijatski vjenčana sa Zukorlićem i sad traži da dobije dio ostavštine rahmetli muftije. Po šerijatskim zakonima, inače, sve supruge imaju pravo na dio imovine pokojnika, prenio je Kuriru izvor iz Novog Pazara.

Nadalje, prenosi se kako je “Belkisa javno neudata”, odnosno “da je za svijet i dalje djevojka”, kao i da se “nikada nije pojavljivala zajedno sa Zukorlićem”.

Čitaj još:   BS smatra kako je u pitanju diskriminacija- BOŠNJACI ne mogu u Ustavni sud, ni u Sudski i Tužilački savjet...

Ko je Belkisa

Belkisa Crnovršanin rođena je 1991. u Novom Pazaru, potiče iz starogradske porodice. Nakon OŠ “Stefan Nemanja” završila srednju Ekonomsko-trgovinsku školu u Novom Pazaru. Od 2010. do 2014. studirala, a zatim i diplomirala kao pedagog-vaspitač na univerzitetu u Novom Pazaru. Nakon osnovnih studija upisala master studije na istom departmanu. Od pete godine do kraja osnovne škole pohađala mekteb u Melajskoj džamiji u Novom Pazaru.

Nakon završetka četvrtog stepena vjerske pouke, položila je učenje Kur'ana na arapskom jeziku pred komisijom Mešihata islamske zajednice u Srbiji.

Podaci su iz teksta Revije Sandžak iz 2017.

Kurir je pokušao da stupi u kontakt s Belkisom posredstvom broja telefona, za koji im je iz nekoliko izvora potvrđeno da je njen važeći. Međutim, mlađa ženska osoba, koja se javila, poslije njihovog predstavljanja da su iz Kurira tvrdila je da je u pitanju pogrešan broj. Interesantno, poslije tog poziva Belkisa je na svom Instagram nalogu, koji je inače zaključan, promijenila naslovnu fotografiju tako da joj se više ne vidi lice, već figura s leđa.

Čitaj još:   ŠEŠELJ ŠOKIRAO SRBIJU: Vjerujem da je MUFTIJA Zukorlić OTROVAN(video)

izvor: SB

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more