IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA U BANJOJ LUCI: Vozilo eksplodiralo, naučni saradnik u Poljoprivrednom institutu RS- a spasio se u zadnji tren…  (foto)

Drama događala se u banjalučkom naselju, nakon što je na obližnjoj benzinskoj pumpi nasuo plin, prije nego što će krenuti na službeni put za Derventu…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 14. 06. 2022… 10: 38… DRAMA U BANJOJ LUCI: Vozilo eksplodiralo, naučni saradnik u Poljoprivrednom institutu RS- a spasio se u zadnji tren…  (foto)

Dragan Mandić, naučni saradnik u Poljoprivrednom institutu Republike Srpske i doskorašnji šef Zavoda za strna žita, jučer je u Banjaluci u posljednji momenat izvukao živu glavu iz Golfa koji je nedaleko od ove javne ustanove eksplodirao, a potom se i zapalio, saznaju “Nezavisne novine”.

Ova drama događala se oko 8.10 u banjalučkom naselju Lazarevo, nakon što je Mandić na obližnjoj benzinskoj pumpi nasuo plin, prije nego što će krenuti na službeni put za Derventu.

Ni slutio nije da će u jednom momentu doći do eksplozije, nakon čega je vozilo počeo da guta i plamen.

“Dobro sam, mada pod stresom”, rekao je Mandić za “Nezavisne novine”, te potvrdio da je, doslovno, u zadnji momenat uspio da se spasi iz vozila.

Čitaj još:   VEČERAS FUDBALSKA UTAKMICA CRNA GORA- BOSNA I HERCEGOVINA: Najava selidbe većeg broja navijača iz BiH, policija snima situaciju... (foto, video)

“Nakon baš jake eksplozije, uslijedio je plamen. Ugasio sam auto, raskopčao pojas, uhvatio telefon i torbicu, te dokumente. To sam uspio za pet-šest sekundi, izašao i pobjegao. Malo sam se uplašio, eksplozija me iznenadila, pa onda i plamen. Ja sam samo očekivao kad ćemo bukvalno i auto i ja otići u vazduh. Plinska boca je bila tu. Nisam se opekao, nisam povrijeđen”, navodi Mandić.

Primijetili su to mladići iz obližnje firme, koji su imali protivpožarne aparate, te je jedan od njih počeo da gasi vatru. U međuvremenu je naišao i kamion čiji je vozač takođe priskočio u pomoć.

O svemu je obaviještena i policija, a uzrok samozapaljenja će biti utvrđen naknadno.

IZVOR agencije

NOVI PODVIG: Sjajna Lana Pudar u finalu Svjetskog prvenstva na 200 metara delfin… (foto)

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, plasirala se u finale discipline Read more