IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIODRAG ŽIVKOVIĆ O PREMIJERU CRNE GORE: “Ovaj lakrdijaš iz dana u dan postaje sve veća opasnost za državne i nacionalne interese države koju vodi”

Ni jednog trenutka, nakon posljednjih parlamentarnih izbora i konstituisanja, sad već zaboravljene, apostolske Vlade, nijesam imao dilemu za koga politički djeluje Dritan Abazović.

Dobro sam znao da ne radi za crnogorske državne i nacionalne interese.

Moglo se pretpostaviti i do sada kome služi, ali nakon gostovanja u Ohridu (sa Vučićem, Ramom i družinom), sinoćnjeg intervjua na RTCG i današnje sjednice Vlade, dileme više nema.

Ovaj lakrdijaš iz dana u dan postaje sve veća opasnost za državne i nacionalne interese države koju vodi. Djeluje, ne rijetko, izgubljen i konfuzan između obilja svojih mentora i gospodara, ali dosljedno i vjerno služi samo jednom centru moći.

Evropskim i američkim zvaničnicima obećao je evropski put Crne Gore. DPS-u i Đukanoviću godinu dana vladanja, bez mnogo talasanja. Svojim gazdama iz “Vijesti” povlašćen status, privilegije i kadriranje, a Vučiću i Porfiriju sve ono što nije mogla Krivokapićeva Vlada – širenje uticaja i zaštita srpskih nacionalnih interesa u Crnoj Gori.

Želeći pošto-poto da ugura Crnu Goru u Vučićevu i Raminu klopku, zvanu “Otvoreni Balkan” i da potpiše “temeljni ugovor” sa Crkvom Srbije, priznajući joj osmovjekovni kontinuitet, što joj ni država Srbija ne priznaje, sasvim je jasno da on iznad i ispred svega služi nacionalnim interesima Srbije i nosiocima te ideje, Vučiću i Porfiriju.

Čitaj još:   NOVİ PAZAR: Rušenjem Arap džamije napadnut identitet Bošnjaka i Novopazaraca

Umjesto da u zadatoj godini dana vladavine svu pažnju koncentriše na ukazanu šansu – ubrzano priključenje EU, Abazović na sto, bezobzirno i beskrupulozno stavlja pitanja OTVORENI BALKAN i TEMELJNI UGOVOR, koja nas dijele na najužasniji način i time udaljavaju od EU.

Ne želeći da čuje niti jedan argument, koristeći se isključivo lažima i relativizacijom, uz vrisku i teatralno mahanje rukama, pokušava udovoljiti Vučiću i Porfiriju po svaku cijenu.

Njegov teatar apsurda postaje bjelodano svjedočanstvo sluganstva svetosavskoj, velikosrpskoj politici i ideologiji na čijem talasu se i pojavio prije dvije godine.

Naši međunarodni i domaći partneri, na čijoj podršci funkcioniše njegova Vlada, i dalje se prave da ništa ne vide, a gazde iz “Vijesti” samo boga mole da ovo ludilo još potraje.

Ja samo napisah ono što dobro vidim.

izvor:antenaM.me

MIODRAG- MIKA Živković: GRANICE IZDAJE I BESČAŠĆA NE POSTOJE

Ovaj sluga pokorni, blijeda i minijaturna kopija VUČIĆA koji je Read more

Miodrag Živković: OPASNI MANDATAR?!

Mandat za sastavljanje nove, "manjinske vlade" u Crnoj Gori, povjeren Read more