IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RASULO U OPŠTINI PRED SMJENU ČETNIČKE VLASTI: Nakon odlaska Šubare trebaće dosta vremena da se Nikšić oslobodi… (foto)

Osim što se smučio većini Nikšićana zbog svoje tendencije ka četničenju, podrške ekstremističkim paravjerskim grupama i nesposobnosti u vršenju vlasti, Kovačevićevim likom i djelom sve više su ogorčeni i njegovi koalicioni partneri. Tužno je što će mahnito, izdajničko iživljavanje biti samo jedan od razloga Kovačevićeve očekivane smjene, a da će glavni razlog biti politički revanšizam SNP- a i svađa sa Demokratama.

Kame, umašćene popovske i četničke brade, čoporativno ispoljavanje velikosrpstva uz domaću šljivu, tamjan, svinjsko pecivo, dvolitre jeftinog piva iz Republike Srpske i masnu gibanicu, polako počinju da izlaze iz mode u Nikšiću, nakon sve glasnijih spekulacija o padu izdajničko-neočetničke vlasti na čelu sa Markom Kovačevićem– Šubarom.

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih vrhu opštinske vlasti, osim što se smučio većini Nikšićana zbog svoje tendencije ka četničenju, podrške ekstremističkim paravjerskim grupama i nesposobnosti u vršenju vlasti, Kovačevićevim likom i djelom sve su više ogorčeni i njegovi koalicioni partneri.

Kako su kazali naši izvori, Kovačević i njegov tim nijesu uspjeli da urade apsolutno ništa pozitivno za Nikšić od kad su došli na vlast uz podršku subverzivinih ćelija iz Srbije i Republike Srpske, logistiku stranih bezbjednosno-obavještajnih službi i svetosavske sekte (SS) koja se vodi pod akronimom SPC.

Haos u opštini Nikšić

Nepopularni Šubara, inače podmladak i solidan izdanak velikosrpske škole četništva lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, bio je uspješan samo u širenju mržnje prema Crnogorcima i u uklanjanju državnih zastava.

Sa ekipom svojih vjerskih ekstremista iz takozvanih pravoslavnih bratstava čuvao je predano mušemu sa likom mrzitelja Crne Gore Rista Radovića – Sotone, dok se Nikšić gušio u dimu sa deponije Mislov do, najvećeg ekološkog problema Opštine koji lokalnu vlast na čelu sa Kovačevićem ne zanima.

Ovo su samo neki od faktora koji su uticali da nezadovoljstvo građana Nikšića kulminira i preraste u ogorčenje zbog ponašanja lokalne vlasti.

Osim toga, kako su kazali naši izvori, u opštini Nikšić vlada haos, a sukob na relaciji Kovačević – predsjednik SO Nemanja Vuković, traje mjesecima i sve je žešći!

’’Kovačević i njegovi ljudi već duže vremena medijima i raznim grupama na društvenim mrežama šalju informacije koje imaju negativne konotacije za Demokrate. Atmosferu dodatno podgrijava i Socijalistička narodna partija (SNP) koja je ogorčena zbog ispadanja iz vlasti u Beranama i zbog toga želi da sruši lokalnu vlast u Nikšiću’’, rekli su naši izvori.

Marko Kovačević– Šubara i njegova svetosavska braća: Postavlja cerade sa likom zlikovca Amfilohija Radovića– Sotone, a u slobodno vrijeme zloupotrebljava funkciju predsjednika opštine da uklanja crnogorske zastave iz Nikšića

Sjednica Glavnog odbora na kojoj će biti formulisan politički odgovor SNP-a nakon formiranja vlasti u Beranama biće održana u utorak.

Čitaj još:   SKANDAL: Gradonačelnik NIKŠIĆA javno na TV- u VRIJEĐAO SVE SREBRENIČKE ŽRTVE GENOCIDA... (video)

Razmatraju se sve opcije, ali u Glavnom odboru ove stranke ozbiljno se razmatra mogućnost rušenja vlasti u Nikšiću i Mojkovcu gdje je SNP prevarena za potpredsjedničko mjesto.

Zaštitnik SS i uklanjač državnih zastava

Podsjetimo, neočetnička uprava grada na čelu sa Kovačevićem, koji inače važi za potrčka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, na podmukao način je prije desetak dana uklonila crnogorsku zastavu koja je više od godinu dana krasila zgradu Opštine Nikšić.

Poražavajuće je što Kovačević i njegovi saradnici u lokalnoj vlasti nijesu smijenjeni nakon ovog izdajničkog nesojluka i mahnitog nacionalističkog demonstriranja sile.

Kao da ovaj sramni antidržavni akt nije bio dovoljan rukovodstvu Opštine, pa su se oglasili besramnim saopštenjem u kojem govore kako je  ”zastava sa zgrade uklonjena jer je postavljena suprotno zakonu”.

Međutim, neočetnička, izdajnička klika koja bi za ovaj akt trebalo da odgovara pred zakonom, nije objasnila zašto po istom principu ne uklone sramnu ceradu sa likom bivšeg šefa crnogorske filijale SPC Amfilohija Radovića, mrzitelja Crne Gore i Crnogoraca koji je za života bio poznat pod nadimkom SOTONA.

Tužno je što će ovo mahnito, izdajničko iživljavanje biti samo jedan od razloga Kovačevićeve očekivane smjne, a da će glavni razlog biti politički revanšizam SNP-a i svađa sa Demokratama.

Vjerski ekstremizam i obavještajno djelovanje puštili korjenje

Upravo zbog ovakvog stanja u lokalnoj vlasti kojem su doprinijeli bezbjednosno obavještajni rad tajnih službi iz susjednih zemalja pod okriljem SPC, Nikšiću će trebati dugo vremena da vrati svoj raniji imidž antifašističkog grada.

Biće Nikšić opet antifašistički grad iako je pretrpio veliko ideološko zagađenje od neočetničkih, vjersko-esktremističkih ćelija pod pokroviteljstvom SS

’’Nikšić je zatrovan neočetničkom ideologijom i vjerskim ekstremizmom koji se širi kao dim sa deponije ‘Mislov do’ koja je svako malo u plamenu. To Kovačevića i njegovu velikosrpsku kliku ne zanima, kao ni mnogi gorući problemi sa infrastrukturom i svakodnevna pitanja u Nikšiću. Trenutnoj vlasti na čelu sa Kovačevićem je važno da se zaštiti cerada sa likom Amfilohija i da se ispoštuju nalogodavci iz takozvane SPC’’, rekli su naši izvori.

Čitaj još:   Crna Gora ne zatvara i nikad neće zatvoriti granice za svoje građane (foto)

Podsjetimo, u mini feljtonu portala Aktuelno koji će uskoro biti nastavljen, pisali smo da je Kovačević  osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu Srpske crkve, kao i da se za njega sumnja da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš”.

Odavno se spekuliše da je Kovačević, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa. Kako su ranije kazali izvori portala Aktuelno, on je u bliskoj vezi sa Ilijom Maslovarićem, pripadnikom službe tajne policije Republike Srpske i  odgovornim licem NVO ”Zavjetnici Tvrdoš” Dragom Musićem.

S obzirom da su i koalicioni partneri Šubare na lokalnom nivou skloni srbovanju i klerikalnom nacionalizmu, i nakon što on bude smijenjen sa čela opštine, biće potrebno dosta vremena da se Nikšić oslobodi uticaja paravjerskih, ekstremističkih grupa bliskih takozvanoj SPC i rusko-srpskim obavještjno-bezbjednosnim strukturama.

B.Knežević

izvor: http://aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more