IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- RIJASET ISLAMSKE ZAJEDNICE U BiH DEMANTOVAO MUP RS- a: Centralna bajramska svečanost će se održati u… (foto, video)

Kurban- bajram obilježava se u subotu 9. jula i traje četiri dana…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 20. 06. 2022…  20: 03… SARAJEVO- RIJASET ISLAMSKE ZAJEDNICE U BiH DEMANTOVAO MUP RS- a: Centralna bajramska svečanost će se održati u… (foto, video)

Centralna bajramska svečanost povodom Kurban-bajrama, kojoj prisustvuje reisul- ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, prema ustaljenoj praksi održava se u Gazi Husrev- begovoj džamiji u Sarajevu, te će tako biti i ove godine, pojasnili su za Preporod.info iz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, povodom tvrdnji navedenih u dokumentu MUP- a RS da će reisul-ulema dr. Husein- ef. Kavazović ove godine Bajram predvoditi u povratničkom džematu Liplje u Zvorniku.

“U dokumentu koji je u javnost dospio označen kao službena zabilješka MUP-a RS se navodi da je ‘prema prikupljenim operativnim saznanjima, grupa ekstremno orijentiranih lica sa teritorije Bužima planira da dana 9. jula 2022. godine u mjestu Liplje, grad Zvornik, prilikom obilježavanja vjerskog praznika Bajrama izazove nerede sa lokalnim stanovništvom srpske nacionalnosti te izazove reakciju policijskih službenika MUP- a RS koja bi bila prikazana kao zloupotreba sile prema bošnjačkom stanovništvu…

Čitaj još:   LONDON: Wimbledon zabranio nastup Rusima i Bjelorusima, stigla reakcija ATP- a! (foto, video)

Navedenog dana u mjestu Liplje, grad Zvornik, na bajramskoj molitvi trebao bi biti prisutan i reis IZ BiH Husein-ef. Kavazović te učesnici prethodno pomenutog Marša mira”, navode iz Rijaseta.

Na danas objavljenu depešu MUP- a RS reagovali su i zvaničnici koji su u njoj spomenuti i, ocijenili, između ostalog, da se ovakvim dokumentima insinuira namjera Bošnjaka da izazivaju nerede, što nije prvi put, piše Preporod.

Kurban-bajram obilježava se u subotu 9. jula i traje četiri dana…

izvor iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more