IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNOGORSKA PARTIJA: DRITAN Abazović u Beogradu da postavi pitanje diskriminacije crnogorske zajednice… (foto, video)

Crnogorska partija očekuje od premijera Dritana Abazovića da prilikom zvanične posjete Beogradu postavi pitanje diskriminacije crnogorske zajednice koja se odnosi na službenu upotrebu crnogorskog jezika i pisma u opštini Vrbas…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 25. 06. 2022… 12: 28… CRNOGORSKA PARTIJA: DRITAN Abazović u Beogradu da postavi pitanje diskriminacije crnogorske zajednice… (foto, video)

Upotreba manjinskih jezika u Srbiji nije bauk, već bogatstvo različitosti i multikulturalizma, pa se u 42 opštine zvanično koristi 12 manjinskih jezika, naravno ispunjavajući uslove predviđene zakonom. Podsjećamo da je među njima i crnogorski jezik koji je od 2010. godine, uz podršku Crnogorske partije, u službenoj upotrebi na teritoriji opštine Mali Iđoš – saopšteno je iz Crnogorske partije.

Kako kažu, nedemokratsko, protivzakonito i diskriminatorsko ponašanje lokalne samouprave u Vrbasu po pitanju crnogorskog jezika ugrožava identitetski opstanak crnogorske zajednice.

Čitaj još:   ŽELJKA SREĆNA, POSJETIO JE ZDRAVKO: "Današnji dan je kretanje jednog novog puta" (foto i video)

– Odnos Vlade Crne Gore po tom pitanju biće jasna i shvatljiva poruka Crnogorcima u Srbiji– poručuju u CP…

BONUS VIDEO: ABAZOVIĆ Se ispred RTCG- a suočio sa narodom i poručio: Mi nismo izdajnici izborne volje bez URE nema

izvor Standard.me

Dnevni horoskop za 19. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

Bošnjačka stranka na ispitu: Pitanje stati ili ne uz Crnogorce u njihovoj odluci da obore Vladu recentnog premijera… (foto, video)

Pitanje stati ili ne uz Crnogorce u njihovoj odluci da Read more

Čitaj još:   KORONA- NAJVEĆI "SPC REFORMATOR": Od Amfilohija do Atanasija, Covid-19 redom kosi vrh Srpske pravoslavne crkve... (foto i video)