IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POGAĐA METU NA 160 KM: Šalju najmoćniji raketni sistem UKRAJINI, isti se koristi za zaštitu Bijele kuće… (foto, video)

Američki predsjednik Džo Bajden objavit će danas da SAD šalju raketni sistem srednjeg i dugog dometa NASAMS za Ukrajince kako bi se obranili od kontinuiranog ruskog bombardiovnja…

VAŠINGTON: Svijet, Zanimljivosti, Vijesti, ponedeljak, 27. 06. 2022… 11: 48… POGAĐA METU NA 160 KM: Šalju najmoćniji raketni sistem UKRAJINI, isti se koristi za zaštitu Bijele kuće… (foto, video)

Kako piše CNN, NASAMS je isti sistem koji SAD koristi za zaštitu osjetljivog zračnog prostora oko Bijele kuće i američkog Capitola u Washingtonu i može pogoditi mete na udaljenosti većoj od 160 kilometara.

Dodatna pomoć uključuje više municije za ukrajinsku artiljeriju, kao i nnapredne radare, kako bi podržali njezine napore protiv ruskog napada na Donbas, rekao je CNN- ov izvor.

Biden, koji je trenutno na sastanku zemalja G7 u Njemačkoj, nedavno je najavio da će SAD za Ukrajinu osigurati “napredniji raketni sistem i municiju”, dok se rat s Rusijom zaoštrava.

Čitaj još:   SARAJEVO: Klanjana dženaza komandantu jedinice Igman 55 Nerminu Sukiću Beli... (foto i video)

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas bi se videopozivom trebao obratiti Bajdenu i ostalim čelnicima zemalja G7, čiji je sastanak u Njemačkoj primarno fokusiran na rat u Ukrajini…

BONUS VIDEO: TURSKA ŠALJE PVO SISTEME „S-400” UKRAJINI!? | PRITISAK SAD JE OGROMAN! |

izvor agencije

GDJE SE KUPAŠ, KADA ŠKOLJKE SKUPLJAŠ DRITANE: Čast je prvi sam crnogorski premijer koji slobodno šeta Stradunom i… (foto)

''Kao dijete se sjećam bombardovanja Dubrovnika- najveće sramote Crne Gore Read more

Čitaj još:   GRADONAČELNIK PRIJESTONICE Aleksandar Kašćelan: Ustoličenje Joanikija na Cetinju igranje s vatrom... (foto)
PODGORICA: Zastava Crne Gore i na džamiji u Staroj Varoši… (foto)

Kad je namjera dobra, sve se oprašta... PODGORICA: Crna Gora, Read more