IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA OBJAVU FOTKE: Vučić, proterivao ljude iz Zemuna jer su Hrvati… (foto, video)

Na Tviteru je objavljena fotografija sa protesta ispred zgrade, organizovan u znak podrške radikalima. Tu je bio prisutan i Aleksandar Vučić, tadašnji generalni sekretar SRS, a sada predsjednik Srbije i lider SNS, pored kojeg je stajao transprent „Ne damo Zemun ustašama“…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hroniks, vijesti, utorak, 28. 06. 2022… 00: 28… BRAVO ZA OBJAVU FOTKE: Vučić, proterivao ljude iz Zemuna jer su Hrvati… (foto, video)

Ovih dana biće navršeno 25 godina od pokušaja nasilnog iseljenja hrvatske porodice Barbalić iz stana u Zemunu, a u koji se uselila Ljiljana Mijoković, sekretarica u glasilu SRS “Velika Srbija”… 

„Ovih dana navršava se 25 godina od Vučićevog proterivanja zemunske porodice Barbalić. Tada se (’97) u Zemunu slikao sa transparentom ‘Barović (advokat) i Barbalić su ustaše’. Taj je predsJednik svih građana Srbije“, napisao je novinar Slobodan Stupar…

Kako je ranije pisao portal Mašina, početkom jula 1997, Ljiljana Milojković i njen suprug Ognjen Mihajlović, urednik „Zemunskih novina“ tokom noći provaljuju i menjaju bravu u stanu porodice Barbalić koja je u tom momentu bila na odmoru. Ovaj upad se desio bez svedoka ili prisustva policije, uzurpatori nisu imali nikakav papir kojim bi pravdali svoj postupak. Komšije su sve to javile Barbaliću koji se odmah vratio u Zemun.

Čitaj još:   HAOS U BUDVI: Telefonom prijavio policiji  sukob zbog djevojke, udaren drvenim predmetom po glavi, zadobio potres mozga... (foto)

Ipak, tu je zatekao samo zatvorena vrata svog stana. Kako se navodi u knjizi „Okupirani grad“ Dragana Stojkovića, advokat porodice Barbalić, Nikola Barović je pokušao da razgovara i postigne dogovor sa Vojislavom Šešeljem, tadašnjim predsednikom Opštine Zemun, ali to nije rešilo probleme.

Barbalić se žalio sudu koji je izrekao privremenu meru povratka u prvobitno stanje do okončanja spora između ove porodice i opštine Zemun. “Mašina” je pisala da je javnim izvršiteljima bilo naloženo da iz stana isele uljeze, članove SRS-a, koji su zaposeli stan porodice Barbalić.

Kako bi dobili podršku javnosti u listovima koje je izdavala SRS pokrenuta je agresivna kampanja protiv porodice Barbalić koju su optuživali da su ustaše.

Do sudskog izvršenja u korist porodice Barbalić nije došlo pošto policija nije mogla da obezbedi asistenciju. A kako bi radikali uspešno priveli kraju ovu svoju kampanju, prema pisanju “Mašine”, Aleksandar Vučić, tadašnji generalni sekretar SRS-a, organizuje kontramiting ispred ovog stana na kojem okupljeni nose parole: „Barović i Barbalić su ustaše“ i „Ne damo Zemun ustašama“.

Kako je je objavio N1 2016, usledili su brojni sudski procesi da bi konačna odluka posle 18 godina bila – porodica Barbalić nema pravo na stan. Zbog toga se JUKOM žalio Vrhovnom i Ustavnom sudu.

Jedna od spornih odluka je bila, kada je Okružni sud poništavao prvostepenu presudu kojom je stan vraćen Barbalićima, odbio je da prihvati svedočenja komšija da je Ivan Barbalić živeo u tom stanu, kao i plaćene račune za struju i komunalije ili potvrde iz vrtića i škole njegovog sina koje to dokazuju, ali je prihvatio tvrdnje troje članova SRS koji su svedočili da je u stanu bilo prašine, po čemu su zaključili da je bio napušten.

Čitaj još:   VUČKO, DIGAO SRBIJU NA NOGE: "Možemo PRIZNATI KOSOVO, ali ne u ovim granicama..." (foto)

Portal Mašina je pre dve godine objavio da slučaj porodice Barbalić ni tada nije bio rešen i da se nalazio pred sudom u Strazburu.

U jeku dešavanja oko iseljenja Barbalića došlo je i do čuvenog TV duela između Vojislava Šešelja i Nikole Barovića, advokata te porodice. Nakon te emisije obezbeđenje lidera SRS je Baroviću nanelo teške telesne povrede za šta je Šešelj podrugljivo govorio da se advokat „okliznuo na koru od banane“.

BONUS VIDEO Đorđe Vlajić: Presvučeni radikali su spremni na sve

izvor Nova.rs

ČOVIĆ I VUČIĆ U BEOGRADU: Razgovor pomalo o svemu a najviše ni o čemu!!!

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Read more

BEOGRAD Vučić: Radetin tvit neljudski i necivilizovan…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je komentar Read more