IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dimitrij MEDVEDEV OTVORENO PRIJETI: “Ako to učini država članica NATO- a, to znači Treći svjetski rat, Potpuna katastrofa…” (foto, video)

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je da bi bilo kakvo zadiranje neke zemlje članice NATO- a na poluotok Krim moglo predstavljati objavu rata Rusiji, što bi moglo dovesti do trećeg svjetskog rata…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, Vijesti, utorak, 28. 06. 2022… 10: 28… Dimitrij MEDVEDEV OTVORENO PRIJETI: “Ako to učini država članica NATO- a, to znači, Treći svjetski rat, Potpuna katastrofa…” (foto, video)

Izjavio je i da će Rusija, ako Finska i Švedska uđu u NATO, ojačati svoje granice i biti “spremna na korake odmazde”, a to bi moglo uključivati mogućnost postavljanja hipersoničnih raketa Iskander “na njihov prag”.

– Za nas je Krim dio Rusije. A to znači zauvijek. Svaki pokušaj zadiranja u Krim je objava rata našoj zemlji. A ako to učini država članica NATO- a, to znači sukob s cijelim sjevernoatlantskim savezom. Treći svjetski rat. Potpuna katastrofa, rekao je Medvedev za novinsku internet stranicu Argumenty i Fakty.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: DRITANOVA retorika pocijepana, NE VJERUJU MU NI NAJBLIŽI SARADNICI...

Izjavio je i da će Rusija, ako Finska i Švedska uđu u NATO, ojačati svoje granice i biti “spremna na korake odmazde”, a to bi moglo uključivati mogućnost postavljanja hipersoničnih raketa Iskander  “na njihov prag”…

BONUS VIDEO: FINSKA SPREMNA ZA RAT PROTIV RUSIJE,EVO ČIME RASPOLAŽE!!!

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more