IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Matematika ministra MARKA Kovača: 1 + 0= 4?

Ministar pravde Marko Kovač pokušao je da demantuje navode da je samo on pismeno podržao objavljenu verziju ugovora sa SPC, a da su drugi članovi radnog tijela koje vodi pregovore bili uzdržani.

“Radna verzija od pravnog tima Vlade je usaglašena u ponedjeljak. Od pet članova radnog tima, četiri su prihvatila radni dokument. On je predočen predstavnicima SPC koji su ga prihvatili načelno”, kazao je Kovač.

I ponovo, kao kada je govorio u Skupštini, besprizorno obmanuo i crnogorsku javnost.

O tome svjedoči i Zapisnik sa sastanka Radnog tima Vlade Crne Gore i šestočlane grupe zastupnika Srpske pravoslavne crkve.

Pobjeda je juče pisala, a ,,zaboravnog“ ministra valja podsjetiti: od pet članova Radnog tima Vlade Crne Gore tekst Zapisnika potpisao je samo– ministar Kovač. Advokat Nikola Martinović je izuzeo mišljenje i ocijenio da radni tekst ugovora treba ,,ozbiljno izmijeniti“ počev od preambule do nekih formulacija u članovima.

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka je prisustvovao samo prvom dijelu sastanka da bi potom otišao ,,za drugim obavezama“, dok dva člana Radnog tima– Boris Marić, generalni sekretar Vlade i Sergej Sekulović, savjetnik premijera– se nijesu ni pojavili.

Čitaj još:   KORONA SE ŠIRI: Novi skok oboljelih u Kantonu Sarajevo obrađeni rezultati 305 osoba ... (foto)

Istini za volju, iz nekog nejasnog razloga potpis na Zapisnik stavio je Ilir Harasani, koji i nije član Radnog tima Vlade.

Dakle, Zapisnik je dokaz da ministar Kovač opet obmanjuje: nakon sastanka sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve potpis je stavio samo – on, ministar pravde.

Čudna je ta ministarska primijenjena matematika: 1 potpis + 0 potpisa= 4 saglasnosti. Vlada u kojoj sada sjedi ministar Kovač vlada je manjinska i sjela je u dizgine vlasti zahvaljujući glasovima Demokratske partije socijalista koja ne participira u izvršnoj vlasti.

Ali, valjalo bi da budu malo pametniji kada pokušavaju da spinuju. Jer, teško da će dobiti većinsku podršku za ovakav nacrt ugovora sa Crkvom Srbije, čak ako i ministar Kovač bude brojao.

Autor: Draško ĐURANOVIĆ

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more