IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sjećanje na Rasima- RASKA Mašova…

Na današnji dan 1993. godine ubijen je crnogorski patriota Rasim Mahmuta Hadžiahmetović. U znak sjećanja na na Rasa Mašova oglasio je Upravni odbor Patriotskog pokreta otpora “Lovćenske straže 1990”.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Na današnji dan (30. juna 1993. godine) kukavički je ubijen crnogorski patriota i suverenista Rasim Mahmuta Hadžiahmetović. Od formiranja Patriotskog pokreta otpora “Lovćenske straže 1990” pa sve do svoje prerane smrti bio je oslonac i “desna ruka” komadantu Jevremu Brkoviću.

U svom patriotskom bitisanju za pravo čast i slobodu Crne Gore imao je zdušnu i bezrezervnu podršku, kako od majke Šefike i ujaka iz čestitog brastva Pepića, tako i od braće Meta i Amida.

Raskov nemjerljiv doprinos u obnovi pomjesne Crnogorske pravoslavne crkve prepoznat je od strane njegovog Blaženstva arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorskog gospodina Mihaila, koji je posthumno dodijelio, na Božić 7. januara 2022. godine, Medalju obnove za zasluge u obnovi Crnogorske pravoslavne crkve rahmetli Rasimu Mahmuta Hadžiahmetoviću.

Čitaj još:   Prekrečeni grafiti sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i četničkog vođe Draže Mihailovića...

Sa zadovoljstvom, poštovanjem i ponosom ističemo činjenicu da ljubav i poštovanje prema Crnoj Gori i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi iskazuju i Raskovi sinovi Bodin i Mašo, kao i bratanići Anelo i Rasko.

Rasime, sada kada nam je država Crna Gora ugrožena, mi iz tvojega Patriotskog pokreta otpora “Lovćenske straže 1990”, podsjetićemo crnogorsku javnost na našu datu patriotsku obavezu našoj majci Crnoj Gori ka’ državi, da nećemo žaliti ako bude potrebe za nju položiti i svoj život!

Prijatelju, po hljaditi put– neka ti je vječna slava i hvala !

DA JE VJEČNA CRNA GORA!

izvor: cdm.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more