IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DARKO Šuković: Zapadne diplomate napokon shvataju ko je DRITAN Abazović i šta Vučić radi Crnoj Gori… (foto, video)

LJUBOMIR Filipović: Abazović i njegovi partneri rade po svom nahođenju, da bi kasnije etiketirali Crnogorce kao ekstremiste…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 18. VII 2022… 00: 58… DARKO Šuković: Zapadne diplomate napokon shvataju ko je DRITAN Abazović i šta Vučić radi Crnoj Gori… (foto, video)

Premijer Crne Gore i lider URE Dritan Abazović, zajedno sa svojim sponzorima, nastavlja politiku Vlade Zdravka Krivokapića, smatraju sagovornici emisije „Hej Sloveni“ Gradske radio- televizije.

Ističu da Abazović i njegovi medijski partneri čine sve po svom nahođenju, kako bi izazvali reakciju DPS- a i SDP- a, a Crnogorce etiketirali kao ekstremiste…

Kao što je režim Slobodana Miloševića 90- ih godina prošlog vijeka lijepio etikete Slovencima, Hrvatima i Bošnjacima, sada ista matrica i ista mašina to radi Crnogorcima, ističe novinar i publicista Šeki Radončić. Navodi da, kako se etiketa „komiti“ nije primila, sada se insistira na tezi o crnogorskom nacionalizmu.

“Ova Vlada je isto što je i vlada Zdravka Krivokapića, samo brutalnija – jer, ne zaboravimo da je Dritan Abazović bio potpredsjednik te Vlade zadužen za bezbjednost, i sve što se desilo na Belvederu, Dritan Abazović je najodgovorniji za to. Jer da se nije s tim usaglasio, on bi podnio ostavku. Znači, nastavlja se isti rad, Dritan Abazović je jedna ikebana koja jednostavno radi ono što mu se kaže u Beogradu i ono što mu kažu srpske službe, sprska politika i Aleksandar Vučić”, smatra Radončić.

Čitaj još:   Demokratska volja birača pretvorena u parohijalnu CIRKUSKU PREDSTAVU

Politički analitičar Ljubomir Filipović smatra da je, u trenutku kada se osjećao entuzijazam za moguće ubrzano članstvo u Evropskoj uniji, premijer Dritan Abazović bacio bombu na taj entuzijazam Temeljnim ugovorom, znajući da će izazvati reakciju Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije.

“Mi imamo situaciju koja je strateški pripremana, sa crnogorske strane nikad nije bilo strateškog odgovora. Gospodin Abazović je sebe u toj svojoj samouvjerenosti koju ima, koja nije ničim potkrijepljena, mislio da će moći opet da uradi ono što mu je godinama unazad uspijevalo, i njemu i njegovim medijskim sponzorima i političkim sponzorima, a to je da učini sve po svom nahođenju, a onda da uperi prstom u DPS za korupciju i u Crnogorce kao ektremiste”, kazao je Filipović.

Odnos stranih partnera prema URI i njihovim partnerima je teško objašnjiv, smatra novinar i urednik Antene M Darko Šuković. Dodaje da je teško naći slično diskrepanciju između promovisanja vrijednosti i prakse.

“To zašto je ambasada Sjedinjenih Američkih Država, većina ambasada Evropske unije, delegacija Evropske komisije, sve ove godine bila politički i finansijski kišobran glavnom medijskom instrumentu posljednjih makar sedam godina, pretvaranja Crne Gore u Moskovsku guberniju, to je za neku analizu u Stejt Dipartmentu, u evropskim i američkim strukturama”, ocjenjuje Šuković.

Iako je zapadnim diplomatama bilo potrebno puno vremena da shvate elementarne stvari u Crnoj Gori, smatra Šuković, napokon nema više dilema o tome šta je Dritan Abazović, kao ni o tome šta Crnoj Gori radi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Čitaj još:   STRASBOURG: Evropski parlament će tražiti prekid pregovora EU sa Srbijom! (foto, video)

BONUS VIDEO: Evropski šef diplomatije donio jasnu poruku u Podgoricu…

izvor Gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more