IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Izdato narandžasto upozorenje zbog ekstremnih vrućina… (foto, video)

Danas se očekuje sunčano i toplo vrijeme, a zbog visokih temperatura zraka na području cijele zemlje na snazi je narandžasto upozorenje, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 21. VII 2022… 08: 38… VRIJEME DANAS: Izdato narandžasto upozorenje zbog ekstremnih vrućina… (foto, video)

Tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. Prijepodne u centralnim područjima malo svježije u odnosu na krajnji jug i sjever naše zemlje. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu od 24, a najviša dnevna od 31 do 38, na jugu do 40 stepeni, u Sarajevu oko 35.

četvrtak, 21.07.2022. godine
Biometeorološka prognoza je lošija usljed toplotnog vala koji će se, osim u dijelu Hercegovine, širiti i na sjeveru Bosne. Dugotrajni period visokih temperatura nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Sa odmicanjem dana će biti sve toplije, a pojačan osjet sparine u poslijepodnevnim satima mogao bi izazvati reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije i malaksalosti, stoga je neophodno maksimalno reducirati boravak na otvorenom, izbjegavati duže izlaganje suncu i jače fizičke napore. Manjak svježine tokom noći također će uzrokovati probleme sa snom. Savjetujemo Vam da se pridržavate uputa nadležnih službi.

Čitaj još:   ALEK Barović: Polećeše sokoli i nisko padoše... (foto)

petak, 22.07.2022. godine
Slično kao i proteklog dana, uz nepovoljne biometeorološke prilike. Većina populacije bi trebala biti opreznija i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika, meteoropata, starijih i djece. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je lagano se odjenuti, reducirati izlaganje suncu zbog visokih vrijednosti UV indeksa, planirane aktivnosti provoditi u jutarnjim satima. Uz visoke temperature, problem će predstavljati i nedostatak svježine u noći. Poželjno je pratiti izvještaje i preporuke nadležnih službi.

U subotu također sunčano i vrlo toplo. Tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu do 25, a najviše dnevne temperature od 32 do 39, na jugu do 41 stepen.

U nedjelju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima sa kišom i pljuskovima. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu zemlje do 25, a najviše dnevne temperature od 28 do 33, na jugu do 36 stepeni C.

Čitaj još:   VRIJEME, SUNČANO I SVE TOPLIJE DO SRIJEDE, A ONDA: Temperatura do 28 stepeni, pa onda... (foto)

BONUS VIDEO: Dnevnik 2 – 20.07.2022.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more