IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“CILJ ZAŠTITA VITALNIH INTERESA DRŽAVE”: DPS, SDP, LP, SD i DUA predali inicijativu o izglasavanju nepovjerenja Vladi… (foto, video)

Ignorantskim postupanjem Abazovića i stavljanjem odnosa sa SPC u prvi plan došlo do nenadoknadivog gubitka vremena potrebnog za kvalitetno ispunjavanje obaveza iz evropske agende, ocijenili su, poručujući da je zato Vlada izgbulila legitimitet…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 4. VIII 2022… 00: 28… “CILJ ZAŠTITA VITALNIH INTERESA DRŽAVE”: DPS, SDP, LP, SD i DUA predali inicijativu o izglasavanju nepovjerenja Vladi… (foto, video)

Trideset i šest poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Liberalne partije (LP), Socijaldemokrata (SD) i Demokratske unije Albanaca (DUA) predali u skupštinsku proceduru Predlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju klubova poslanika, razloga za podnošenje predloga je izostali rezultati Vlade na planu realizacije onih prioriteta koji su utvrđeni prilikom njenog izbora, “a tiču se reformi pravosudnog sistema, jačanja sistema vladavine prava, intenziviranja procesa evropskih integracija, konsolidacije ekonomske politike u zemlji i reorganizacije sistema zdravstvene zaštite u uslovima pandemije koronavirusa koja traje”.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović zakazala je sjednicu parlamenta na kojoj će se glasati o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore za 19. avgust.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 3. septembar 2019. godine

Klubovi poslanika DPS, SDP-LP, SD, DUA danas su predali u skupštinsku proceduru prijedlog koji je potpisalo 36 poslanika.

Kako je objašnjeno u saopštenju DPS- a, osnov razloga za podnošenje prijedloga jeste to što su izostali rezultati 43. Vlade Crne Gore na planu realizacije onih prioriteta koji su utvrđeni prilikom njenog izbora, a tiču se reformi pravosudnog sistema, jačanja sistema vladavine prava, intenziviranja procesa evropskih integracija, konsolidacije ekonomske politike u zemlji i reorganizacije sistema zdravstvene zaštite u uslovima pandemije korona virusa koja traje…

Sjednica će početi u 11 časova…

BONUS VIDEO: Žestoka rasprava na sjednici Vlade Krivokapića i Abazovića oko Temeljnog ugovora…

izvor Pobjeda.me