IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOBRI POZETIVNI HABERI: Bh. zmaj Edin Višća uspješno operisan u Istanbulu… (foto, video)

Edin Višća, koji je pretrpio lom lijeve ruke na utakmici protiv Atakas Hatayspora, uspješno je operisan u Istanbulu…

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 15. VIII, 09: 35… DOBRI POZETIVNI HABERI: Bh. zmaj Edin Višća uspješno operisan u Istanbulu… (foto, video)

Bosanskohercegovački fudbaler i igrač aktuelnog prvaka Turkiye Trabzonspora Edin Višća, koji je tokom utakmice prije dva dana doživio prelom ruke, uspješno je operisan u Istanbulu…

“Naš igrač Edin Višća, koji je pretrpio lom lijeve ruke na utakmici protiv Atakas Hatayspora, danas je uspješno operisan u Istanbulu. Opće stanje našeg fudbalera je dobro i planirano je da što prije započne proces rehabilitacije”, saopćeno je iz kluba.

Ekipa Trabzonspora u petak je u okviru turske Super lige savladala Hatayspor rezultatom 1:0, a Višća je doživio povredu u 40. minuti, zbog čega je bio primoran napustiti igru. Ljekarskim pregledom utvrđen je prelom nadlaktične kosti na lijevoj ruci.

O povredi se oglasio klupski ljekar Halil Polat.

Čitaj još:   SRBIJA: Kako kafići mogu da rade, a škole ne?! (foto)

“Obavili smo pregled našeg igrača Edina Višće, koji se povrijedio na utakmici protiv Atakas Hatayspora. Utvrđen je prelom hemerusa (nadlaktična kost) na lijevoj ruci i obavljena je prva intervencija. O toku liječenja i oporavku ćemo obavijestiti javnost”, poručio je Polat.

O povredi Višće govorio je i trener Trabzona Abdullah Avci.

“Doživio je nesretnu situaciju koja je sastavni dio fudbala. On je veoma dobar saigrač i profesionalac, siguran sam da će se hrabro nositi s ovim. Naša ljekarska ekipa će obavještavati javnost o procesu. U ime cijelog tima, želim mu brz oporavak”, poručio je Avci.

izvor iBalkan.net / agencije aa

LEGENDA Bogdan Tanjević podržao Pokret “Svi za naš GRAD– dr Ivan Vuković” (foto, video)

Čuveni košarkaški trener, Bogdan Tanjević, pružio je podršku Pokretu ''Svi Read more

DRAGAN Bursać: Zelenski na Cetinju, Putin u Banjaluci- dva su svijeta različita!

“Ukrajinski predsjednik Zelenski obraća se za koji dan Cetinjanima, a Read more