IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDREJ Nedović: DRITAN Abazović majstor za uništenje države…

Znajući da su premijerski dani odbrojani, Dritan Abazović nastavlja sa populističkim aktivnostima pa tako ovaj put daje ‘zeleno’ svijetlo Elektroprivredi da otpočne razgovore o preuzimanju Željezare. Iako nema nikakvu ‘moć’ da to uradi, nemaju ni ostali organi upravljanje Elektroprivrede, ocijenio je član Koordinacionog odbora GI ‘21. maj’ Andrej Nedović.

On je kazao da je ova Vlada doprinijela sunovratu institucija, a naročiti crnogorskoj ekonomiji.

Nedović podsjeća da su Statutom EPCG, predviđene moguće aktivnosti društva a preuzimanje drugog pravnog lica čija je djelatnost dijametralno suprotna od djelatnosti EPCG, svakako nije jedna od njih.

”Pa nam nije jasno šta bi opravdalo ovakav postupak rukovodstva EPCG-a, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da Turski investitor koji već duže vremena posluje na međunarodnom tržištu u sektoru čelika, nije bio u mogućnosti da Željezaru učini profitabilnom. Umjesto da radnicima pomogne na konkretan i utemeljen način, premijer Abazović ih obmanjuje i doprinosi nastavku agonije i produbljivanju njihovog teškog statusa”, istakao je Nedović.

On podsjećaju da još uvijek nijesi dobili odgovore na ranije postavljena pitanja: ko i za koji iznos kupuje udio u građevinsku firmu Neksan?

Čitaj još:   Za Dan državnosti neradni dani u CRNOJ GORI 13. i 14. jul... (foto, video)

”Uvidom u Centralni registar privrednih subjekata (CRPS) tog pravnog lica možemo vidjeti da je šifra djelatnosti „Izgradnja stambenih i nestambenih zgrada“, i zato smo i postavili pitanje zašto bi Beluga, poznata ruska kompanija za proizvodnju alkohola, kupovala vlasnički udio u građevinskoj firmi iz Crne Gore? Takođe, u CRPS-u gospodin Davidović je još uvijek jedini vlasnik Neksan kompanije, uzimajući u obzir da je ugovor sa Beluga grupom već potpisan, što nas navodi na zaključak da je transakcija uslovljena kupovinom Željezare.

Ukoliko su posla čista i računica jasna, ne vidimo razloga zašto ne bi dobili odgovore na postavljena pitanja, a od gospodina Abazovića tražimo da objavi biznis plan na kojem se bazira preuzimanje Željezare od strane EPCG, a po njegovoj procjeni realan. Svakako očekujemo da svi uključeni akteri nađu održivo i zakonito rješenje za radnike Željezare kojima je trenutno najteže”, zaključio je Nedović.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more