Crna Gora

Pretres u Istražnom zatvoru SPUŽ: Nađeni mobilni telefoni, droga, bodeži, šipke… (foto, video)

Policija je obavila pretres u Istražnom zatvoru u Spužu, s obzirom na informacije da dio zatvorenika nelegalno koristi mobilne telefone. Prema zvaničnom saopštenju, od 2. do 6.avgusta u Istražnom zatvoru nađeno je pet mobilnih telefona…

SPUŽ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti- srijeda, 07. IX… 22: 18… Pretres u Istražnom zatvoru SPUŽ: Nađeni mobilni telefoni, droga, bodeži, šipke… (foto, video)

Uz to, i određena operativna saznanja i informacije su ukazala da pojedina pritvorena lica posjeduju i koriste nedozvoljene stvari, piše u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, tako dolazi i može doći do narušavanja bezbjednosti, kako ovih lica tako i zaposlenih u upravi. 

“Takođe, u ovoj pritvorskoj jedinici smješten je veći broj lica kojima je pritvor određen zbog sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala, a pojedina od njih označena su kao vođe ili članovi suprotstavljenih kriminalnih grupa…

Zbog navedeno, a u cilju očuvanja bezbjednosti u zatvoru, od strane nadležnih iz UIKS i Ministarstva pravde ocijenjeno je neophodnim da se 7.septembra sa početkom u 15.30 časova izvrši opšti pretres pritvorenih lica njihovih stvari i prostorija u kojima borave”, navedeno je u saopštenju. 

Kako se ističe, pretres su izvršil službenici obezbjeđenja iz svih organizacionih jedinica UIKS. 

“U cilju obezbjeđivanja uslova neophodnih za nesmetano vršenje pretresa, bilo je obezbijeđeno i prisustvo povećanog broja službenika obezbjeđenja Istražnog zatvora Podgorica, kao i prisustvo dva ljekara i većeg broja medicinskih tehničara.

Takođe, u slučaju pojave incidentn ih situacija, tokom vršenja pretresa bile su planirani i obezbijeđeni uslovi za vršenje drugih mjera i radnji, a sve u cilju održavanja reda i discipline”, navodi se u saopštenju.

Ističu da je u cilju prevencije težih oblika narušavanja reda i bezbjednosti i pružanja asistencije u slučaju potrebe tokom vršenja pretresa u Istražnom zatvoru bio prisutan i određeni broj službenika Uprave policije– Sektora za posebne namjene. 

“Prilikom obavljanja radnje pretresa, službenici su postupali krajnje profesionalno i odgovorno, na način na koji se ne ugrožavaju osnovna ljudska prava pritvorenih lica i obezbjeđuje poštovanje njihovog ljudskog dostojanstva…

Tokom pretresa kod pritvorenih lica nađeno je devet mobilnih telefona, dva portabla, jedan modem za internet, određen broj šipki i bodeža, punjača i USB kablova, tri zamotuljka praškaste materije bijele i braon boje, veća količina tableta i improvizovane boce– tegovi napunjene materijom za koju se sumnja da je kuhinjska so…

O svim nađenim i oduzetim nedozvoljenim predmetima, a koji mogu biti interesantni u dijelu otkrivanja određenih kriminalnih djelatnosti, biće informisane nadležne institucije u cilju preduzimanja mjera i radnji iz svoje naležnosti.

U UIKS će i u narednom periodu biti preduzmane kontinuirane mjere i radnje iz nadležnosti ovog organa u cilju očuvanja reda i bezbjednosti svih lica koja se po bilo kom osnovu nalaze u upravi”, piše u saopštenju. 

Portal Standard je juče objavio da su tokom pretresa pritvorske sobe u Istražnom zatvoru u Spužu , u kojoj boravi pritvorenik Miloš Medenica, sin Vesne Medenice, pronađena čak četiri mobilna telefona.

BONUS VIDEO: Resocijalizacija, zatvor, zatvorenici, NVO, vijesti, Spuz, Ziks

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 16. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan uživa…

2 sata ago

GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nepoznati razbojnici napali su i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banja Luke od koje su prema…

3 sata ago

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

3 sata ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

13 sati ago

IZBOR TASTE ATLASA: Bosanska kafa se našla na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu (foto, video)

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i…

13 sati ago

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju…

14 sati ago

This website uses cookies.