IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pretres u Istražnom zatvoru SPUŽ: Nađeni mobilni telefoni, droga, bodeži, šipke… (foto, video)

Policija je obavila pretres u Istražnom zatvoru u Spužu, s obzirom na informacije da dio zatvorenika nelegalno koristi mobilne telefone. Prema zvaničnom saopštenju, od 2. do 6.avgusta u Istražnom zatvoru nađeno je pet mobilnih telefona…

SPUŽ: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti- srijeda, 07. IX… 22: 18… Pretres u Istražnom zatvoru SPUŽ: Nađeni mobilni telefoni, droga, bodeži, šipke… (foto, video)

Uz to, i određena operativna saznanja i informacije su ukazala da pojedina pritvorena lica posjeduju i koriste nedozvoljene stvari, piše u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, tako dolazi i može doći do narušavanja bezbjednosti, kako ovih lica tako i zaposlenih u upravi. 

“Takođe, u ovoj pritvorskoj jedinici smješten je veći broj lica kojima je pritvor određen zbog sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala, a pojedina od njih označena su kao vođe ili članovi suprotstavljenih kriminalnih grupa…

Zbog navedeno, a u cilju očuvanja bezbjednosti u zatvoru, od strane nadležnih iz UIKS i Ministarstva pravde ocijenjeno je neophodnim da se 7.septembra sa početkom u 15.30 časova izvrši opšti pretres pritvorenih lica njihovih stvari i prostorija u kojima borave”, navedeno je u saopštenju. 

Kako se ističe, pretres su izvršil službenici obezbjeđenja iz svih organizacionih jedinica UIKS. 

“U cilju obezbjeđivanja uslova neophodnih za nesmetano vršenje pretresa, bilo je obezbijeđeno i prisustvo povećanog broja službenika obezbjeđenja Istražnog zatvora Podgorica, kao i prisustvo dva ljekara i većeg broja medicinskih tehničara.

Čitaj još:   SREDNJEVJEKOVNA KRUNA I ČETNIČKA KOKARDA: Neofašistička destrukcija velikosrpstva... (foto)

Takođe, u slučaju pojave incidentn ih situacija, tokom vršenja pretresa bile su planirani i obezbijeđeni uslovi za vršenje drugih mjera i radnji, a sve u cilju održavanja reda i discipline”, navodi se u saopštenju.

Ističu da je u cilju prevencije težih oblika narušavanja reda i bezbjednosti i pružanja asistencije u slučaju potrebe tokom vršenja pretresa u Istražnom zatvoru bio prisutan i određeni broj službenika Uprave policije– Sektora za posebne namjene. 

“Prilikom obavljanja radnje pretresa, službenici su postupali krajnje profesionalno i odgovorno, na način na koji se ne ugrožavaju osnovna ljudska prava pritvorenih lica i obezbjeđuje poštovanje njihovog ljudskog dostojanstva…

Tokom pretresa kod pritvorenih lica nađeno je devet mobilnih telefona, dva portabla, jedan modem za internet, određen broj šipki i bodeža, punjača i USB kablova, tri zamotuljka praškaste materije bijele i braon boje, veća količina tableta i improvizovane boce– tegovi napunjene materijom za koju se sumnja da je kuhinjska so…

O svim nađenim i oduzetim nedozvoljenim predmetima, a koji mogu biti interesantni u dijelu otkrivanja određenih kriminalnih djelatnosti, biće informisane nadležne institucije u cilju preduzimanja mjera i radnji iz svoje naležnosti.

U UIKS će i u narednom periodu biti preduzmane kontinuirane mjere i radnje iz nadležnosti ovog organa u cilju očuvanja reda i bezbjednosti svih lica koja se po bilo kom osnovu nalaze u upravi”, piše u saopštenju. 

Čitaj još:   PRVE REAKCIJE NAKON KIKSA ZMAJEVA IZ KELNA: Adis BEČIRAGIĆ, Jusuf NURKIĆ i Džanan MUSA o utakmici sa Njemačkom, i o narednom susretu protiv Slovenije... (foto, video)

Portal Standard je juče objavio da su tokom pretresa pritvorske sobe u Istražnom zatvoru u Spužu , u kojoj boravi pritvorenik Miloš Medenica, sin Vesne Medenice, pronađena čak četiri mobilna telefona.

BONUS VIDEO: Resocijalizacija, zatvor, zatvorenici, NVO, vijesti, Spuz, Ziks

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more