IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Redžep Tajip ERDOGAN SLETIO U ZAGREB, POLA GRADA BLOKIRANO: Ko ga je dočekao na aerodromu? (foto, video)

AVION s predsjednikom Republike TURSKE Erdoganom i izaslanstvom sletio u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman u 21 :05 sati po srednjoeuropskom vremenu…

ZAGREB: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti- srijeda, 07. IX… 19: 18…  Redžep Tajip ERDOGAN SLETIO U ZAGREB, POLA GRADA BLOKIRANO: Ko ga je dočekao na aerodromu? (foto, video)

Po okončanju posjete Srbiji, Erdogan je iz Beograda doputovao u Zagreb, što je zadnja stanica njegove višednevne regionalne turneje…

Predsjednik Republike Turkiye završio je zvaničnu posjetu Srbiji i doputovao u Zagreb u zvaničnu posjetu Hrvatskoj.

U okviru balkanske turneje, Erdogan je jučer posjetio Bosnu i Hercegovinu, a danas bio u Srbiji, gdje ga je po završetku posjete na beogradskom aerodromu ispratio njegov srbijanski kolega Aleksandar Vučić.

Erdogan je u večernjim satima sletio na aerodrom u Zagrebu, gdje su ga dočekali zvaničnici institucija Hrvatske i Turkiye.

Predsjednika Erdogana dočekali su, među ostalima, turski veleposlanik u Zagrebu Mustafa Babür Hızlan sa suprugom Emel Hızlan, hrvatski veleposlanik u Ankari Hrvoje Cvitanović, pročelnik Kabineta predsjednika Republike Hrvatske Bartol Šimunić, državni tajnik u MVEP-u Frano Matušić, šef Uprave za multilateralu i globalna pitanja MVEP- a Sebastian Rogač i šefica protokola Predsjednika RH Dragana Podner, piše Star.

Podsjetimo, Erdogana su na aerodromu u Beogradu Nikola Tesla u utorak navečer dočekali srpski predsjednik Aleksandar Vučić, ministar vanjskih poslova Nikola Selaković, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministrica trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

U brojnoj delegaciji koju Erdogan predvodi u posjeti Hrvatskoj su i njegova supruga Emine Erdogan, šef turske diplomatije Mevlut Cavusoglu, ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, ministar odbrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar transporta i infrastrukture Adil Karaismailoglu, zamjenik predsjednika Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Numan Kurtulmus, pomoćnik predsjednika i portparol AK Partije Omer Celik, pomoćnik predsjednika AK Partije Efkan Ala, predsjednica Ogranka žena AK Partije Ayse Kesir, šef Uprave za vjerske poslove Turkiye Ali Erbas, šef Direkcije za komunikacije Fahrettin Altun, glasnogovornik Predsjedništva Turkiye Ibrahim Kalin, šef Direkcije za odbrambenu industriju Ismail Demir, predsjednik Vijeća za visoko obrazovanje Turkiye Erol Ozver i brojni drugi zvaničnici i privrednici iz Turkiye.

Čitaj još:   DONALD Tramp: Zastave na pola koplja u počast ubijenih PET novinara...

Za srijedu nisu planirani susreti Erdogana i hrvatskih dužnosnika, barem prema onome što je javno poznato. Turski predsjednik sutra u 10 sati stiže na Pantovčak gdje će se susresti s predsjednikom Zoranom Milanovićem, potom odlazi u Sisak gdje će, uz hrvatski državni vrh, otvoriti novu džamiju i Islamski centar, a potom se vraća u Zagreb, podsjeća N1.

U 16 sati u Banskim dvorima sastat će se s premijerom Andrejom Plenkovićem. Prije sastanka s Plenkovićem Erdogan će položiti vijenac ispred Spomenika domovini kod Lisinskog, a nakon sastanka u 17: 30 s Milanovićem obratit će se sudionicima Hrvatsko-turskog poslovnog foruma u Westinu.

Zbog Erdoganova dolaska još je u utorak popodne policija počela ograđivati parkirna mjesta na širem području oko Westina te na Erdoganovoj ruti u centru grada.

Čitaj još:   NOVA PRILIKA ZA POSAO: Nećete vjerovati kojih radnika nedostaje u Njemačkoj

Danas je šire područje oko Westina potpuno blokirano zbog dolaska turskog predsjednika.

Podsjetimo, zagrebačka policija izdala je upute o posebnoj regulaciji zbog Erdoganovog dolaska za srijedu i četvrtak.

BONUS VIDEO: ERDOGAN U POSETI ZEMLJAMA ZAPADNOG BALKANA

izvor agencije AA

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more