IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: UBIJEN JOVAN VUKOTIĆ- VOĐA ŠKALJARACA BIO JE STALNA META KAVČANA, htjeli da ga likvidiraju po svaku cijenu…

On je za samo nekoliko mjeseci krajem 2019. i tokom 2020. čak tri puta je bio na meti suprotstavljenog kavačkog klana, koji su imali namjeru najprije da ga otruju, zatim ubiju iz puške, a potom i raznesu eksplozivom koji bi nosio dron.

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, koji je večeras ubijen u Turskoj više puta je bio na meti suprostavljenog kavačkog klana. On je, prema podacima crnogorske policije, bio u bjekstvu, piše Kurir.

On je za samo nekoliko mjeseci krajem 2019. i tokom 2020. čak tri puta je bio na meti suprotstavljenog kavačkog klana, koji su imali namjeru najprije da ga otruju, zatim ubiju iz puške, a potom i raznesu eksplozivom koji bi nosio dron.

Prema pisanju Pobjede, čak dva plana za likvidaciju Vukotića u istražnom zatvoru Spuž propala su u julu 2020, iako je vođa “kavčana” Radoje Zvicer sa jednim od svojih najbližih saradnika, Milanom Vujotićem, do detalja isplanirao i organizovao ubistvo u zatvoru.

Zatrovan ručak

Podsjetimo, samo dva mjeseca ranije, u maju iste godine, i Zvicer je bio teško ranjen u napadu u Ukrajini. Kako se sumnjalo, na meti “kavčana” Vukotić je bio i u decembru 2019, dok je boravio u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Tada je, kako se sumnjalo, grupa mladića obučenih u policajce planirala da vjerenici vođe “škaljaraca”, koja mu je svakodnevno dostavljala hranu, u obrok sipa cijanid. Međutim, ove sumnje nikada nisu dokazane i protiv četvorice osumnjičenih za pokušaj trovanja postupak za to krivično djelo je obustvaljen.

– Koliko su bili uporni u tome da ga ubiju, najbolje svjedoče spisi Specijalnog državnog tužilaštva u kojima se navodi da su, čim je 2020. godine Vukotić izručen Crnoj Gori iz Beograda, osmislili novu strategiju – da ga ubiju iz puške ili drona – objašnjavaju izvori iz istrage i dodaju da nijedan plan nisu uspjeli da realizuju.

Čitaj još:   NAJNOVIJI DETALJI MASAKRA NA PEŠTERI: DJECA SVE VIDELA I ČULA...

Prvobitni plan je bio da u kanalu u blizini zatvora čekaju pogodan trenutak i pucaju u njega iz puške sa optičkim nišanom kada se pojavi na prozoru. U slučaju da to ne uspije, imali su i rezervnu opciju. Zbog pomaganja u tome, podsjetimo, nedavno je uhapšen i zatvorski stražar Vladan Lučić.

– Plan B podrazumijevao je da zatvorski čuvar Vladan Lučić zatvori kapiju prostora za šetnju unutar istražnog zatvora Spuž i onemogući eventualno bjekstvo Vukotića, koji je trebalo da se napadne i iz vazduha dronovima na koje su bile prikačene bombe – prenose oni.

Transport helikopterom

Vođa “škaljaraca” u to vrijeme u zatvoru je boravio zbog optužbi da je pucao na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, i pripadnike kavačkog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Ta istraga, međutim, obustavljena je pošto je Vukotić dostavio dokaze da se u vrijeme kada je na njih pucano nalazio u inostranstvu.

Vukotić je, podsjetimo, u Crnu Goru izručen iz Srbije u februaru 2020. helikopterom, u najvećoj tajnosti. Poslije okončanja istrage zbog koje je prebačen u Spuž, pušten je na slobodu krajem jula iste godine. I za njim je nedavno raspisana potjernica.

Zvicer: Ma ko veli da je to lako, da mu oca je*em

Jedan od ključnih dokaza crnogorskog tužilaštva u postupku protiv Radoja Zvicera, koji je u bekstvu i za kojim je raspisana poternica, presretnuta je komunikacija putem Skaja u kojoj navodno daje instrukcije i nervozno kritikuje pripadnike klana angažovane na likvidaciji Jovana Vukotića zbog toga što odugovlače sa planom.

U jednoj od poruka navodno se Zvicer ostalim članovima grupe obraća rečima: “Vere u sebe nemate, to je ođe najviši problem”.

– Nemate vi samopouzdanja!!!- dodaje Vujotić, koji je takođe u bekstvu.

– Previše ljudi je u sve ovo uključeno i vi tražite još još… sinoć legnemo sa stolarom, budimo se sa variocem. Morate biti odlučni i smireni. Vi treba da pošaljete po jedan metak. Daj, smirite se malo, kumim ve bogom…

Čitaj još:   ISTANBUL- KO JE VOZIO VUKOTIĆA U TRENUTKU UBISTVA: Narko- bos iz BIJELOG POLJA bio glavni logističar klana... (foto i video)

Ponašate se kao da vas guramo u vatru. Ma ko veli da je to lako, da mu oca je*em, zato ste došli, dva najbolja da ga oderete, nema što niste činjeli, tri puta teže od toga – navodno im piše Zvicer u sledećoj poruci i dodaje:

“Ne guramo nikoga i nećemo. Kratko i jasno. Ko će da radi, neka krene u kanal da sređuje, neka završi, držaće. Neka ujutro bude na upucavanje. Lako nije, nego je teško. Ali sad samopouzdanje, a ne mrak na oči”.

izvor: SB