IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POZADINA VANDALSKOG ČINA KOD DŽAMIJE: Uhapšten maloljetnik član grupe radikala koja huška na nasilni ustanak, evo što je za njih radio… (foto, video)

Nekoliko policijskih vozila je do poslijepodnevnih sati osiguravalo prostorije HDZ- a u Zagrebu, i to zato što je jedna grupa demonstranata ostala preko noći i dobar dio dana oko prostora Džamije…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti- ponedeljak, 11. IX… 00: 28… POZADINA VANDALSKOG ČINA KOD DŽAMIJE: Uhapšten maloljetnik član grupe radikala koja huška na nasilni ustanak, evo što je za njih radio… (foto, video)

Riječ je o grupi prosvjednika čiji je pripadnik i 17- godišnjak kod kojeg je policija u subotu pronašla dva Molotovljeva koktela, nož i improvizirano hladno oružje pogodno za napad, kako ga je opisala policija.

Iako se posumnjalo da ta naprava sadrži i eksploziv, policija je utvrdila da se ne radi o eksplozivnom sredstvu. Uhapšeni maloljetnik policiji će tek morati objasniti zašto je na skup otišao s dva Molotovljeva koktela, nožem i improviziranom napravom s ekserima.

Policija je pregledala i stan u kojem on živi, a u konačnici bi mogao biti osumnjičen za napad na službenu osobu te posjedovanje nelegalnog oružja.

Dio je grupe sljedbenika Marka Franciškovića, svojevrsnog gurua radikalne desnice u Hrvatskoj koji propagiraju svoje ideje o rušenju vlasti, što im je glavni cilj.

Čitaj još:   ANONIMNI DONATORI PAZARCIMA PLATILI SVE KAZNE koje su dobili zbog PROTESTA...

Uhapšeni maloljetnik dio je grupe sljedbenika Marka Franciškovića, svojevrsnog gurua radikalne desnice u Hrvatskoj.

Francišković je predsjednik udruge Pravednik i nalazi se u istražnom zatvoru pod optužbom da je na anticovid prosvjedu u studenom prošle godine u Zagrebu javno poticao na terorizam.

Na ročištima pred istražnim sucem Francišković je konstantno ponavljao da bi sve izrečeno ponovio te da po cijenu smrti treba srušiti vlast, zbog čega mu je pritvor konstantno produžavan, a optužnica još nije podignuta ili odbačena. Istražni zatvor mu ponovo istječe 16. septembra, kada će se ponovo raspravljati o njegovoj sudbini.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, grupa vjernih Franciškovićevih sljedbenika broji između 60 i 100 osoba i uglavnom su aktivni na društvenim mrežama, gdje propagiraju svoje ideje o rušenju vlasti, što im je glavni cilj.

U subotu uhapšeni mladić Franciškoviću se pridružio prije otprilike godinu dana, a jedan od zadataka mu je moderiranje raznih grupa na aplikaciji Telegram, na kojoj je skupina također aktivna.

BONUS VIDEO; Otvorenje Islamskog centra u Sisku: Stižu Erdogan i Milanović…

izvor Jutarnji list.hr

Čitaj još:   NJEMAČKI PASOŠ MEĐU NAJAČIM NA SVIJETU: Dvojno državljanstvo uskoro moguće i za državljanje BiH...? (foto, video)

ZAGREB: Sedam radnika iz BiH se otrovalo, ima mrtvih… (video i foto)

Sedam radnika, državljana BiH, otrovalo se ugljen monoksidom u kući Read more

ZAGREB: Vrhovni sud potvrdio zatvor braći Mamić… (foto)

Zatvorska kazna Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću je Read more