IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Komšić: Iz Milanovićevog i Dodikovog fašizma očigledna je mržnja prema muslimanima… (foto, video)

Suština odnosa Milanovića i Dodika, uključujući i njihovo tajno i polutajno sastajanje, kao i njihovo negiranje genocida u Srebrenici, svodi se na rečenicu koji je danas izgovorio Dodik, kaže Željko Komšić, član Predsedništva BiH, prenose sarajevski mediji…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak, 16. IX… 00: 07…  ŽELJKO Komšić: Iz Milanovićevog i Dodikovog fašizma očigledna je mržnja prema muslimanima… (foto, video)

Dodik je rekao, dodaje, da postojanje BiH ignoriše da u današnjem svetu hrišćanska i muslimanska populacija nigde ne mogu živeti harmonično, kao i to da Bosna i Hercegovina potvrđuje tu činjenicu da muslimanska i hrišćanska zajednica ne mogu da žive zajedno. Iz te rečenice je provalio je sav neofašizam i neonacizam sa kojim se obračunavamo već godinama.

Druga bitna karakteristika međusobne ljubavi Dodika i Milanovića je očigledna mržnja prema islamu i islamskom svetu, navodi Komšić. Oni muslimane jednostavno doživljavaju kao ljude drugog reda.

“Međutim, Bosna i Hercegovina i njeni ljudi su ispratili mnoge fašiste u istoriji. Bosna i Hercegovina stoji i danas gde je uvek bila sa svim svojim narodima i religijama, i jedino je izvesno da će tako ostati i u budućnosti, zaključio je.

Podsetimo, Dodik je danas na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske a u vezi sa izjašnjavanjem o vitalnom entiteskom interesu koga je Dodik povukao na davanje agermana novom ambasadoru Nemačke u BiH kazao da sledi neka velika borba za očuvanje identiteta malih naroda i samog njihovog postojanja.

Čitaj još:   OTVORENI POZIV Kristijan Šmitu (Christian Schmidt): "Trajno suspendujte Milorada Dodika iz svakog političkog procesa..." (foto, video)

“BiH kakvu su danas stvorili stranci mora da nestane. Privid uspeha je samo propagandni trik. Potpuno je fingirana situacija da se beskonačno pregovara, a da se nije postigao ni najmanji rezultat kao dogovor. Zato moramo reći da i danas trpimo i da ćemo znati prepoznati trenutak da promenimo stvari. Bosna i Hercegovina je za nas velika nevolja i regresija”, rekao je Dodik.

Zatim je izneo niz šokantnih poruka koje su ne samo uvredljive već i u potpunosti neutemeljene.

“Postojanje BiH ignoriše da u današnjem svetu hrišćanska i muslimanska populacija nigde ne mogu živeti harmonično. Bosna i Hercegovina potvrđuje tu činjenicu da muslimanska i hrišćanska zajednica ne mogu da žive,” rekao je član Predsedništva države u kojoj su oduvek živele različite veroispovesti i u 21. veku zastupati teze koje je Evropa napustila u 17. veku.

Pohvalio je Dodik Angelu Merkel za koju je rekao da je tokom njene 16-godišnje vladavine u Nemačkoj, ta država imala balansiran pristup i da nisu osetili da je Nemačka politika uperena protiv RS-a.

“Danas imamo bosanske muslimane članove Bundestaga koji određuje šta je spoljna politika Nemačke u BiH”, požalio se Milorad Dodik.

Čitaj još:   IVICA DAČIĆ, IZ BEOGRADA, PAMETUJE: "Željko Komšić već PROVOCIRA SRBIJU"!

Bonus video: Milanović opet negira genocid: To je politička metrika, neću se izvinjavati!

izvor Danas.rs

ŽELJKO Komšić: Da sam na Čovićevom mjestu ne bih prijetio krvlju… (foto, video)

Kandidat koalicije Demokratska fronta- Građanski savez za Predsjedništvo BiH i Read more