IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Velika akcija policije, među uhapšenima i bivši pripadnik SIPA- e… (foto, video)

Pripadnici MUP- a Kantona Sarajevo su uhapsili dvije osobe, a za trećom se i dalje traga…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 20. IX 12: 35… SARAJEVO: Velika akcija policije, među uhapšenima i bivši pripadnik SIPA- e… (foto, video)

Uhapšeni su Admir Arnautović (42) i pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT) Fahrudin Gačanović koji je godinama radio u SIPA- i, a prije nekoliko mjeseci prešao u DKPT.

Policija i dalje traga za trećom metom ove akcije, a to je Adnan Maglić. Za njim je raspisana operativna potraga jer nije zatečen na adresi stanovanja.Arnautović i Maglić se terete za krivična djela organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama, dok je Gačanović osumnjičen za krivično djelo “povreda tajnosti postupka” i to u vrijeme dok je bio pripadnik SIPA- e…

Iz DKPT su kazali da snažno podržavaju tužilaštvo i policijske agencije u sprovođenju zakona i svim radnjama koje poduzimaju protiv osoba koje krše zakon. Tokom akcije izvršeni su pretresi i hapšenja pod nadzorom tužilaštva BiH.

Čitaj još:   SARAJEVO: COVID- 19 ne popušta 25 novozaraženih... (foto)

“Na osnovu naredbe Suda BiH izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, na kojima su pronađeni i privreemeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih djela”, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ova akcija je, prema prvim informacijama, samo jedna u nizu koju sprovodi posebni tim MUP- a koji je formirao komesar Nusret Selimović. Oni su u svakodnevnom kontaktu s FBI-jem i Europolom uz čiju pomoć mjesecima dekodiraju kriptovane telefone i razmjenjuju podatke o kriminogenim osobama…

BONUS VIDEO: UHAPŠEN ADMIR ARNAUTOVIĆ ŠMRK- Velika akcija policije u Sarajevu, traga se za Maglićem

IZVOR agencije AA