IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRZA AKCIJA UPRAVE KRIMINALNE POLICIJE: Uhapšeno pet pripadnika MUP- a Kantona Sarajevo, u toku pretresi policijske stanice… (foto)

U toku velika akcija FUP- a u Kantonu Sarajevo, rano jutros desila su se se hapšenja nekoliko policajaca…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 12- X- 08: 24… BRZA AKCIJA UPRAVE KRIMINALNE POLICIJE: Uhapšeno pet pripadnika MUP- a Kantona Sarajevo, u toku pretresi policijske stanice… (foto)

Akcija se provodi po naredbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo…

Kako nam je nezvanično potvrđeno, akcija se provodi po naredbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a uhapšeni su osumjičeni za koprupciju povezanom sa poslovima u vezi s izdavanjem transportnih dozvola.

Kako nam je rečeno, u toku su pretresi u Policijskoj stanici u Hadžićima.

Ova akcija uslijedila je nakon višemjesečnog praćenja telefonskih komunikacija pripadnika MUP-a KS koji su pogodovali privrednicima i, kršeći zakonske odredbe, izdavali im dozvole za transport. Zauzvrat su primali veće novčane iznose i druge usluge.

IlustracijaIlustracijaIlustracija

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su jutros pet pripadnika MUP- a Kantona Sarajevo, saznaje Istraga.ba. Akcija se provodi po naredbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Pripadnici MUP-a KS su osumjičeni za koprupciju. U pitanju su, kako se saznaje, poslovi u vezi sa izdavanjem transportnih dozvola.

Čitaj još:   DRITAN Abazović, otkrio ime glavnog grada- Otvoreni Balkan? (foto, video)

U toku su pretresi u Policijskoj stanici u Hadžićima. Ova akcija uslijedila je nakon višemjesečnog praćenja telefonskih komunikacija pripadnika MUP- a KS koji su pogodovali privrednicima i, kršeći zakonske odredbe, izdavali im dozvole za transport. Zauzvrat su primali veće novčane iznose i druge usluge.

IZVOR agencije

NE PAMTI SE OVAKVA TRAGEDIJA- OTAC I SIN ZBOG KOJIH JE BOSNA ZAVIJENA U CRNO: Jeziva sudbina, saznao da mu je dijete UBIJENO U KUĆI, odmah mu pozlilo… (foto, video)

Porodicu Kaltak ova užasna sudbina zavila je u crno, a Read more

Čitaj još:   State Department o incidentu u NOVOM PAZARU: VELIČANJE RATNIH ZLOČINACA NEPRIHVATLJIVO
GORDANA Đurović: Stav svih ministara EU da je CRNA GORA veliko razočaranje… (foto)

Izjava ministarke vanjskih poslova Slovenije Tanje Fajon da je Crna Gora „rak Read more