IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKŠIĆ: Marku Kovačeviću pet puta odlagano ročište po optužnici za negiranje genocida u SREBRENICI, novo zakazano…

Glavni pretres u postupku protiv predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića zbog optužbe za podsticanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje zbog njegovih medijskih izjava u kojima je poricao genocid u Srebrenici, zakazan je za 2. novembar.

Glavni pretres je, kako je CdM-u saopšteno iz Višeg suda, do sada odlagan pet puta.

“Glavni pretres je odložen poslednji put zbog neispunjenosti procesnih uslova za održavanje istog. Naredni je zakazan za 2. novembar”, kažu u Višem sudu.

Napominju da je glavni pretres odlagan pet puta.

“Sudija je promijenjen, jer je sudija koji je prvenstvo postupao, izabran za sudiju Apelacionog. Glavni pretres je do sada je odlagan zbog procesnih razloga”, kazali su u Višem sudu za CdM.

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je u septembru prošle godine optužni predlog protiv predsjednika opštine Nikšić zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Kako je tada saopšteno, u predmetu formiranom u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, protiv M.K., zbog krivičnog djela – izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, nakon sprovedenog postupka izviđaja tokom kojeg je isti saslušan u svojstvu osumnjičenog, na okolnosti povodom iznijetog stava o genocidu u Srebrenici, koji je iznio u emisiji „Usijanje dana“ na TV Kurir, dana 18.6.2021. godine, te prikupljenih drugih neophodnih dokaza, ovo tužilaštvo je protiv M.K. podnijelo optužni predlog Višem sudu u Podgorici zbog navedenog krivičnog djela.

Čitaj još:   BEJRUT: Dvije snažne eksplozije za sada 25 stradalih na stotine povređenih... (foto i video)

Kovačević je negirao genocid u Srebrenici u jednom televizijskom gostovanju, dan nakon što je Skupština usvojila Rezoluciju.

On je kazao da se u Skupštini vidjelo ko je izdajnik, da su Srbi napadnuti i da treba da se brane.

“Uostalom, mislim Kartaginu treba razoriti. Uostalom, mislim nije bio genocid u Srebrenici”, kazao je tada Kovačević.

DPS je tada pokrenuo i inicijativu za njegovu smjenu, ali su odbornici nikšićkog parlamenta, glasovima predstavnika vladajuće većine, krajem jula odbili predlog da se raspravlja o inicijativi za razrješenje predsjednika Opštine.

Miraš Dušević

izvor: cdm.me

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more