IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: DENIS Bećirović dopunio kabinet, ko će ga savjetovati u naredne četiri godine… (foto)

OD nedavno izabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović odabrao je petero savjetnika za svoj kabinet…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 19- XI- 00: 24… SARAJEVO: DENIS Bećirović dopunio kabinet, ko će ga savjetovati u naredne četiri godine… (foto)

Nerkez Arifhodžić, Šahbaz Džihanović, Alija Kožljak, Mirza Kršo i Amil Dučić radit će u naredne četiri godine radiće sa novoizabranim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović.

Savjetnik za vanjsku politiku bit će mu Nerkez Arifhodžić. U diplomatiji Republike Bosne i Hercegovine od 21.5.1992. bio je na dužnosti predstavnika Vlade RBiH, a zatim ambasador u Tunisu, Alžiru, Maroku, Državi Palestini i predstavnik RBiH u Vijeću Evrope.

Za ustavno-pravna pitanja savjetnik je Šahbaz Džihanović koji je bio generalni konzul BiH u Minhenu od 1992 do 1997. godine.

Čitaj još:   ISTANBUL: Hiljade ljudi klanjalo bajram- namaz u Aja Sofiji... (foto i video)

Savjetnik za sigurnosna pitanja je Alija Kožljak, ekspert iz oblasti odbrane, oružanih snaga i NATO integracija.

Za ekonomska pitanja savjetnik je Mirza Kršo koji je učestvovao je u nizu domaćih i međunarodnih projekata, te u radu upravljačkih struktura u javnom i privatnom sektoru.

Savjetnik za medije je Amil Dučić.

izvor iBalkan.net/ agencije