IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: DENIS Bećirović dopunio kabinet, ko će ga savjetovati u naredne četiri godine… (foto)

OD nedavno izabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović odabrao je petero savjetnika za svoj kabinet…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 19- XI- 00: 24… SARAJEVO: DENIS Bećirović dopunio kabinet, ko će ga savjetovati u naredne četiri godine… (foto)

Nerkez Arifhodžić, Šahbaz Džihanović, Alija Kožljak, Mirza Kršo i Amil Dučić radit će u naredne četiri godine radiće sa novoizabranim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović.

Savjetnik za vanjsku politiku bit će mu Nerkez Arifhodžić. U diplomatiji Republike Bosne i Hercegovine od 21.5.1992. bio je na dužnosti predstavnika Vlade RBiH, a zatim ambasador u Tunisu, Alžiru, Maroku, Državi Palestini i predstavnik RBiH u Vijeću Evrope.

Za ustavno-pravna pitanja savjetnik je Šahbaz Džihanović koji je bio generalni konzul BiH u Minhenu od 1992 do 1997. godine.

Čitaj još:   TURSKA GLUMICA KOJU SVI VOLE, NESTALA POSLIJE ZEMLJOTRESA: Cansu Dere, traže ispod ruševina, nema ni traga ni glasa, sumnja se na najgore... (foto, video)

Savjetnik za sigurnosna pitanja je Alija Kožljak, ekspert iz oblasti odbrane, oružanih snaga i NATO integracija.

Za ekonomska pitanja savjetnik je Mirza Kršo koji je učestvovao je u nizu domaćih i međunarodnih projekata, te u radu upravljačkih struktura u javnom i privatnom sektoru.

Savjetnik za medije je Amil Dučić.

izvor iBalkan.net/ agencije

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more