IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA AKCIJA- UHAPŠEN DILER iz BiH: Zaplijenjen kokain vrijedan 1,5 miliona eura… (foto)

Bosanac i Mađar donijeli drogu kod Hrvata u Beč…

BEČ: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 05- XII- 00- 24… VELIKA AKCIJA- UHAPŠEN DILER iz BiH: Zaplijenjen kokain vrijedan 1,5 miliona eura… (foto)

Policija iz Beča zadala je značajan udarac trgovini drogom. Već u srijedu su uhapšena tri osumnjičena dilera i zaplijenjeno ukupno 11,3 kilograma kokaina ulične vrijednosti 1,5 miliona eura, piše austrijski Kronen Zeitung.

Hapšenjima su prethodile intenzivne istrage Radne grupe za borbu protiv uličnog kriminala (EGS).

Kokain je došao iz Hamburga i bio je u bunkeru u podrumu u Beču- Penzingu, koji je pripadao stanu osumnjičenog, kako je u nedjelju objavila državna policija.

Navodi se da su 25-godišnji muškarac iz Bosne i Hercegovine i 36- godišnji Mađar drogu dopremili u Beč i uskladištili kod 39-godišnjeg Hrvata koji živi u Beču. Osim narkotika, od osumnjičenih je oduzeta gotovina od oko 9.000 eura, pištolj sa prizemnim serijskim brojem i automobil koji je vjerovatno korišćen za krijumčarenje.

Čitaj još:   MUČENJE: Djevojci, polomio rebra, nožem unakazio lice, PEGLOM PEKAO RUKE...

Otprilike polovina zaplijenjenog kokaina bila je u podrumu. Drugi dio je pronađen u rancu u automobilu, a da li su iu kojoj mjeri osumnjičeni pripadali međunarodnoj bandi, istražuje se koja je u toku.

izvor Avaz.ba

GORDANA Đurović: Stav svih ministara EU da je CRNA GORA veliko razočaranje… (foto)

Izjava ministarke vanjskih poslova Slovenije Tanje Fajon da je Crna Gora „rak Read more