IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Završen četvrti protest Pokreta “Ima nas”: Pobijedićemo u borbi za opstanak države, ovo proljeće mora biti crnogorsko… (foto, video)

Građani iz svih djelova Crne Gore i večeras su tražili povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku, hitan dogovor o izboru sudija Ustavnog suda i datum održavanja vanrednih parlamentrnih izbora, kao i odustajanje od najavljenog pristupanja Otvorenom Balkanu. Na ovom skupu je, prema procjenama organizatora, bilo blizu 20.000 građana…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljhivosti, vijesti, utorak, 20- XII- 21: 34…  Završen četvrti protest Pokreta “Ima nas”: Pobijedićemo u borbi za opstanak države, ovo proljeće mora biti crnogorsko… (foto, video)

Pročitan proglas ispred Delegacije EU: Niko više nema pravo da ne vidi šta se dešava, nema mjesta kompromisima

Glumac Zoran Vujović pročitao je ispred Delegacije EU proglas Pokreta “Ima nas”. Ispred ove institucije je i završena šetnja nakon četvrtog protesta “Ima nas”.

Proglas prenosimo u cjelosti:

“Mi, građani Crne Gore, posvećeni ostvarenju evropskih ciljeva i njenom svekolikom dobru, zahtijevamo od nadležnih institucija:

1. Povlačenje pučističkog Zakona o predsjedniku!

2. Hitan dogovor o izboru sudija Ustavnog suda, radi stvaranja preduslova za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora!

3. Hitan dogovor o datumu održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi Crna Gora što prije dobila državno odgovornu vladu koja će štititi državne interese i obezbijediti nastavak evropskog puta zemlje!

4. Odustajanje od najavljenog pristupanja inicijativi „Otvoreni Balkan“!

5. Oslobađanje tužilaštva Crne Gore i sudske vlasti od političkih uticaja i stvaranje uslova za njihov nezavisan rad, u interesu svih građana!

Više nema vremena za čekanje. Proteklo vrijeme je pokazalo s kim imamo posla, i u Vladi, i u Skupštini.

Ne smijemo zbog današnjih i generacija koje dolaze dozvoliti da Crnom Gorom upravljaju neznalice, oni koji je ne vole i koji su spremni da je izdaju. Svi pojedinačno, i svi zajedno odgovorni smo pred sobom, pred svojim precima i svojim potomcima. Crnoj Gori treba izvjesna evropska budućnost. Stabilan razvoj, a ne populizam i bankrot. Ovo je 21. vijek, a ne devedesete. Crnoj Gori treba svaki njen građanin.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Policija zadržala Mandića i Šijana na GRANICI- bivši rukometaš vraćen u Srbiju...

Građani ispred Delegacije EU (Stevo Vasiljević/Pobjeda)

Aktuelna parlamentarna većina stvorila je duboku društvenu podijeljenost i ekonomsku neizvjesnost. Pokazalo se da njihova zlodjela vode u socijalnu, ekonomsku i institucionalnu anarhiju i beznađe.

Zdravstvo ne funkcioniše. Obrazovanje je dovedeno do ruba propadanja.

Bezbjednost svakog građanina je ugrožena. Ekonomija propada. Crna Gora ima nekontrolisanu inflaciju, sve veću zaduženost, veće cijene i zaostajanje na svim poljima. Vlastodršci stvaraju podjele, radeći za one koji žele da nas nema. To se zove izdaja!

Sa svojim partnerima i finansijerima vratili su nas u mračne devedesete. Vlast ne bi trebalo da stvara probleme, već šanse. Crna Gora treba da bude društvo slobode, društvo realne politike, društvo odvažnih i hrabrih građana.

Uvijek smo tamo gdje se brane dostojanstvo i Ustav Crne Gore.

Crna Gora te čeka. Niko od nas nema više pravo da ne vidi šta se dešava.

Odgovornost pokazujemo i učešćem u građanskom protestu. Nema “neko drugi će”. Nema više mjesta kompromisima.

Suprotstavimo se svakom pokušaju koji je usmjeren protiv interesa naših građana i naše države. Crna Gora je naša kuća u kojoj ima mjesta za sve. Svako ko je zloupotrijebio svoj položaj i državnu imovinu da bi udovoljio ličnim interesima ili asimilatorskim pokušajima druge države, odgovaraće pred pravosudnim organima ove države. Izdajnicima, lopovima i marionetama mjesto je na optuženičkoj klupi crnogorskog pravosuđa, oslobođenog političkih pritisaka.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: U "Stambol" džamiji održana centralna bajramska svečanost... (foto i video)

Vanredni parlamentarni izbori su put oporavka. Pozivamo sve političke subjekte, organizacije civilnog sektora i pojedince da podrže ovaj Građanski Proglas i da javno pokažu svoju privrženost Crnoj Gori.

Nemamo više vremena.

Ima nas.”

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more