IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SLOVENAC ODUŠEVIO PLANETU: LUKA Dončić nakon triple- doublea kakav NBA nije vidio, tražio- “Treba mi pivo…” (foto, video)

Poslije jedne od najboljih partija u karijeri, Luka Dončić je uz osmijeh rekao da mu je potrebno pivo…

DALAS: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 28- XII- 10: 34… SLOVENAC ODUŠEVIO PLANETU: LUKA Dončić nakon triple- doublea kakav NBA nije vidio tražio, “Treba mi pivo…” (foto, video)

SLOVENAC Luka Dončić (23) ispisao je istoriju košarke. Nakon što je u prethodne dvije utakmice ubacio 50 i 32 poena, sinoć je protiv New York Knicksa na domaćem parketu otišao korak dalje u pobjedi svojih Dallas Mavericksa. Gostima je ubacio 61 poen, uhvatio je 21 skok i podijelio 10 asistencija.

Triple- double učinak sa 60 koševa i 20 skokova nije viđen u povijesti najjače košarkaške lige svijeta, a Dončić je oborio rekord karijere u poenima.

Svoj prethodni rekord popravio je za devet. Četiri sekunde prije kraja četvrte četvrtine Knicksi su imali dva poena razlike, Dončić jedno slobodno bacanje. Namjerno je promašio, uhvatio loptu i zabio za produžetke u kojima je Dallas na kraju slavio sa 126: 121. 

Čitaj još:   KANCELARKA HRABRI GRAĐANE: ANGELA Merkel, u bakalu bez pratnje i zaštitne maske... (foto)

Dončić je upisao 53. triple- double karijere. Ispred njega je u NBA povijesti samo devet igrača iako 23-godišnji Slovenac igra svoju tek petu sezonu. Nakon utakmice novinar ga je upitao kako se odjeća, na što je rekao: “Umoran sam kao pas, treba mi pivo za oporavak.”

“Pakao koliko sam umoran… Sada će mi trebati jedno pivo oporavka”, rekao je Luka.

Oduševljen je bio i vlasnik Dalasa Mark Kjuban.

“Prisustvujemo veličini Luke Dončića. Nikada u životu nisam video nešto slično”, kazao je Kjuban.

BONUS VIDEO: Luka Doncic HISTORIC 60-PT MASTERPIECE | December 27, 2022

izvor iBalkan.net/ agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more