IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JOSIP PEJAKOVIĆ LAURETAT OVOGODIŠNJE ‘MERHAMETOVE’ NAGRADE  iz Fondacije „Muradif Ćato“… (foto, video)

Poznati bosanskohercegovački glumac i pisac Josip Pejaković ovogodišnji je laureat „Merhametove“ tradicionalne godišnje nagrade iz Fondacije „Muradif Ćato“...

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 11: 01- 2023, 10: 24… JOSIP PEJAKOVIĆ LAURETAT OVOGODIŠNJE ‘MERHAMETOVE’ NAGRADE  iz Fondacije „Muradif Ćato“… (foto, video)

To je odluka Upravnog odbora HO „Merhamet“ MDD.

Nagrada će Pejakoviću biti uručena na Svečanoj akademiji povodom velikog jubileja „Merhameta“– 110. godišnjice od osnivanja, koja će se održati 2. februara u Sarajevskoj vijećnici.

Tim povodom, predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac ugostio je Josipa Pejakovića u sjedištu ove humanitarne organizacije u Sarajevu.

– Ponosan sam na nagradu tako značajne organizacije kao što je „Merhameta“ i zahvalan što su ljudi u toj organizaciji prepoznali vrijednost mog dosadašnjeg rada. Počastvovan sam i zbog činjenice da su ovu “Merhametovu” nagradu do sada dobile najznačajnije ličnosti u Bosni i Hercegovini i šire – kazao je Pejaković.

Čitaj još:   ERVIN Ibrahimović: BS nije ničije dugme i ničija ruka u parlamentu, ni u Vladi...

Predsjednik “Merhameta” Kenan Vrbanjac čestitao je Josipu Pejakoviću na priznanju, naglašavajući da je on svojim višedecenijskim radom u pozorištu, na filmu, te svojim književnim radom zaslužio da mu se oda priznanje.

BONUS VIDEO: Josip Pejakovic- Kako bolan nema Bosne…

izvor iBalkan.net

VIC DANA: Đetići u BUDVI na jutarnjem piću… (foto)

Vaso, čoče, evo VELIČASNOG, sklanjaj taj konjak da ga ne Read more