IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Željko Vukmirović: CIRKUS IZ CRNE GORE se seli u Davos…

Momak je neuništiv. Njegova umišljenost i ponašanje zasigurno će ostaviti neizbrisiv trag u svijetu medija i diplomatije.

Ako je bilo ko pomislio da ćemo malo da počinemo samo zato što premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović ide u Davos na sastanak Svjetskog ekonomskog foruma, grdno se vara. Ko zna što nas čeka. Pa, koliko god se nadali da je pred nama bar par dana pauze od njegovih predstava.

Momak je neuništiv. Njegova umišljenost i ponašanje zasigurno će ostaviti neizbrisiv trag u svijetu medija i diplomatije. Naročito nakon potonjih očiglednih nasrtaja na sirotu Tanju Fajon, unošenja u lice i pribijanja uza zid snađene slovenačke ministarke.

Samim tim, ko zna šta sve može da uradi Ursuli von Der Layen?! Još ako proda onu svoju čuvenu foru “lijepo izgledate”, samo je nebo granica…

Ili, što sve može u Davosu da se desi u susretu sa, recimo, Olafom Šolcem? Sa njim se Dritan već vidio u Berlinu, možda sada misli da su stari znanci, eventualno kapira da su već na “jebi si mater”, pa ga onako u svom stilu odvali po ramenu, sa sve propratnim mlataranjem rukama.

Čitaj još:   Od dva, tri piva do 600 miliona... (foto)

Što? Bilo bi čudno? Pa poglavara Rimokatoličke crkve papu Franja samo što nije izgrlio i bačio na pod. Šolc bi mogao da bude prezadovoljan ako prođe sa jednim Dritanovim treskanjem po leđima.

Možda se samo hrvatski premijer Andrej Plenković nekako iščupa iz Dritanove “prisnosti”. Ipak je čovjek visok 191 centimetar, što svakako predstavlja nesagledive visine za ovog koji se promoviše crnogorskim. Nije mu to srpski ministar Ivica Dačić sa kojim uvijek postoji osnovana prijetnja da, onako diplomatski, susret otpočnu francuskim poljupcem.

Zvanično, ponašanje trenutnog premijera u tehničkom mandatu, za koji je već ustanovljeno da se kao rok trajanja nepristojno odužio, daleko je od svega do sada viđenog. I neka to bude sve o pristojnosti.

Nezvanično, ovdašnji cirkus se seli u Davos.

Koja crna ekonomija…

Još samo da povede sa sobom svoje ministre Kovača i Damjanovića. Te majstore štimunga deklarisane na proslavi svečanosti koja svoj dio sadržine potražuje u osvjedočenom genocidu počinjenom na Balkanu. Kompletiranja predstave radi.

piše: Željko Vukmirović

Čitaj još:   BEOGRAD Napali Cecinu kuću: Automobilima udarali u kapiju...

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more