IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDHODNO SE ŽALILI: Sarajlije koje su iz avlija izbacivale snijeg na ulicu, bit će kažnjene… (foto, video)

Prethodnih dana nakon što su vozila Zimske službe u Sarajevu očistila ulice, nekolicina građana je snijeg iz svojih dvorišta izbacivala na tek očišćenu saobraćajnicu…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 24: 01- 2023, 00: 24… PREDHODNO SE ŽALILI: Sarajlije koje su iz avlija izbacivale snijeg na ulicu, bit će kažnjene… (foto, video)

Nakon saobraćajnih problema koje je u Sarajevu uzrokovao snijeg, oglasili su se iz Vlade Kantona Sarajevo. Kažu kako je prethodnih dana, nakon što su vozila Zimske službe KJKP RAD Sarajevo očistila ulice, zabilježeno da su neki građani snijeg iz avlija izbacivali na tek očišćenu saobraćajnicu, a da su se prethodno žalili zbog snijega na cesti. Objavljene su i fotografije na kojima se vidi da je iz avlija izbačen snijeg.

BONUS VIDEO: U Sarajevu opet pada snijeg: Pogledajte kako su očišćene ulice

Iz RAD- a podsjećaju da Zakon o komunalnoj čistoći definiše obaveze građana, javnih komunalnih preduzeća i drugih pravnih lica vezane za zimsko održavanje javno-prometnih površina.

Čitaj još:   IZUDIN BAJROVIĆ PROZVAO ENISA BEŠLAGIĆA: "Došao je u Sarajevo da tezgari na Danima dijaspore i sad proziva Christiana Schmidta zbog visoke plaće!" (foto)

“Četvrti dio Zakona o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo odnosi se na uklanjanje snijega. Od člana 41 do člana 52 preciziraju se obaveze i prava fizičkih i pravnih lica. Ukoliko se prekrši neka od odredbi ovog zakona, u sedmom dijelu navedenog zakona precizirane su kaznene odredbe. One će biti primjenjene.

Vozači na terenu će zajedno sa općinskim službama bilježiti situacije poput ovih u ulicama Bistrik br. 35, Okrugla br. 15 i Bistrik Potok br. 15. Eko redari će u skladu sa ovlaštenjima sačinjavati službene zabilješke i predavati Kantonalnoj Komunalnoj Inspekciji na izricanje kazni”, saopćeno je iz Vlade KS.

Snijeg na cesti
Izbacivanje snijega na cestu je kažnjivo

BONUS VIDEO: Crnom Gorom: Čišćenje snijega- UKROTITELJI JAVORKA, reportaža HD

izvor Raport.ba

KO JE JAVNO PODRŽAO Mila ĐUKANOVIĆA A KO Jakova MILATOVIĆA: Poređenje podrške upućene uoči drugog kruga izbora… (foto, video)

Na društvenim mrežama pojavila se zanimljiva fotografija koja sadrži prikaz Read more

Čitaj još:   MILE DODIK I SNSD VRAĆAJU SE U PUNOM KAPACITETU U SARAJEVO: Glavni razlog je... (foto i video)