IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

‘ĐUBRE ZATRPALO ZAGREB, GUŠE SE U SMEĆU!’ Srpski mediji likuju, samo su čekali: ‘Pogledajte odvratne scene iz hrvatske prijestolnice’… (foto, video)

‘Odvratne scene, đubre zatrpalo Zagreb’- Tako Informer piše da je “Đubre zatrpalo Zagreb” i da “cijeli grad smrdi” te pozivaju čitatelje da “pogledaju odvratne scene s ulica hrvatske prijestolnice”, dok srpske Novosti navode kako “Zagreb pliva u smeću”…

ZAGREB- BEOGRAD: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 26: 01- 2023, 17: 04… ‘ĐUBRE ZATRPALO ZAGREB, GUŠE SE U SMEĆU!’ Srpski mediji likuju, samo su čekali: ‘Pogledajte odvratne scene iz hrvatske prijestolnice’… (foto, video)

Zaposlenici zagrebačke Čistoće već četvrti dan štrajkaju, što znači da se smeće u Zagrebu ne odvozi, već gomila u i oko kanti.

Radnici traže veće plaće za najmanje plaćene među njima, poručuju da se blokada nastavlja i da do ispunjenja svih zahtjeva neće izaći na teren, dok iz zagrebačke gradske uprave poručuju da je štrajk nezakonit, međutim, da su spremni razgovarati.

Ipak, tijekom jutra, zagrebački je gradonačelnik Tomislav Tomašević popustio štrajkašima, udovoljivši njihovim zahtjevima, pa bi smeće s ulica trebalo početi nestajati tijekom dana.

Potaknuti izgledom grada nakon tri dana štrajka radnika Čistoće, srpski su se mediji raspisali o Zagrebu “zatrpanim smećem”, kako se građani “guše u smeću” te kako je “đubre zatrpalo Zagreb”.

Čitaj još:   ŠOK: Filip Živojinović, davio Aleksandru Prijović, svi detalji brutalne scene... (foto i video)

‘Odvratne scene, đubre zatrpalo Zagreb’

Tako Informer piše da je “Đubre zatrpalo Zagreb” i da “cijeli grad smrdi” te pozivaju čitatelje da “pogledaju odvratne scene s ulica hrvatske prijestolnice”, dok srpske Novosti navode kako “Zagreb pliva u smeću”.

Foto: Screenshot

Međutim, iako u štrajku, radnici zagrebačke Čistoće u četvrtak od 6 sati odvoze otpad samo s interventnih lokacija u Zagrebu – bolnica, domova zdravlja, vrtića, škola i domova za starije, dok ostali radnici i dalje štrajkaju, tražeći od Uprave jamstvo za traženo povećanje koeficijenata.

“Dečki su donijeli zajednički odluku da će izaći van i obaviti ono što je hitno, a to su bolnice, domovi zdravlja, vrtići, škole, domovi za starije i nemoćne osobe. A ostali radnici ostaju dalje zajedno u krugu Čistoće, podružnice Zagrebačkog holdinga”, izjavila je jutros Hini predsjednica Sindikata Čistoće Zagreb Mirjana Kaltak.

Foto: Screenshot

Unatoč tome, ostatak grada i dalje ostaje zatrpan smećem koje se posljednja četiri dana nagomilalo u toj mjeri, da se o tome piše na regionalnoj razini, a grad počinje lagano već izgledati kao Napulj, u kojemu godinama već muku muče s otpadom.

Foto: Screenshot

BONUS VIDEO: Prekinut štrajk ‘Čistoće’, počelo skupljanje otpada u Zagrebu…

Čitaj još:   Karantin i epidemija donijeli im posao života i brdo para, sad ne znaju šta će s njima... (foto)

izvor Dnevno.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more