IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA- TEPERATURA PADA NA MINUS 10 STEPENI: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do utorka… (foto)

Najniža jutarnja temperatura većinom između- 5 i 0, na jugu od 2 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između- 3 i 2, na jugu zemlje od 5 do 9 celzija…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 27: 01- 2023, 11: 04… VREMENSKA PROGNOZA- TEPERATURA PADA NA MINUS 10 STEPENI: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do utorka… (foto)

U Bosni i Hercegovini će danas biti oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu slaba kiša u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između- 5 i 0, na jugu zemlje od 2 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između-3 i 2, na jugu zemlje od 5 do 9 celzija.

U Sarajevu oblačno sa snijegom. Temperatura zraka između- 3 i 0 stepeni C.

petak, 27.01.2023. godine
Pogoršanje vremenskih prilika, praćeno slabijim padavinama i nižim temperaturama zraka, uslovljava lošiju biometeorološku prognozu. Kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe, vezane uz njihove bolesti. Veći sadržaj vlage u zraku, dodatno će pojačati osjet hladnoće. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima.

subota, 28.01.2023. godine
Biometeorološka prognoza je loša. Hladno vrijeme i povremene padavine, kod većine hroničnih bolesnika uzrokovaće jačanje tegoba. Osobe sa ishemijskim bolestima i astmatičari trebali bi maksimalno reducirati kretanje u jutarnjim satima. Dodatni problem moglo bi predstavljati zagađenje zraka. Poželjno je toplije dijelove dana provesti van urbanih sredina, vodeći računa o primjerenoj zaštiti od niskih temperatura.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 21. april 2022. godine

U nedelju će u Bosni biti oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini oblačno prije podne. U poslijepodnevnim satima u većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između- 5 i – 1, na jugu zemlje od 2 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između- 3 i 2, na jugu zemlje od 5 do 9 celzija.

U ponedjeljak se očekuje oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni prije podne lokalno će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između- 6 i – 1 stepen, na jugu do 4 celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2, na jugu od 5 do 8 stepeni.

utorak se prognozira sunčanije vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između-8 i – 3, na jugu do 2. Najviša je i temperatura zraka uglavnom između- 1 i 3, na jugu od 5 do 8 stepeni C…

Čitaj još:   RATNA DŽAMIJA NA IGMANU: TRADICIONALNA DOVA ZA DOMOVINU 4. AVGUSTA

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more